U tijeku su prijave za upis u I. razrede srednjih škola

0
Komunalac add

U tijeku su elektroničke prijave kandidata u Nacionalni informacijski sustav za upis u I. razrede srednjih škola u školskoj godini 2021./2022.

Pravo upisa u srednje škole imaju svi kandidati nakon završenog osnovnog obrazovanja te se pod jednakim uvjetima upisuju kandidati koji su hrvatski državljani, Hrvati iz drugih država te djeca državljana iz država članica Europske unije.

Prijave i upis kandidata provode se putem mrežne stranice Nacionalnog informacijskog sustava prijava i upisa u srednje škole, osim u posebnim slučajevima propisanim Odlukom o upisu učenika u I. razred srednje škole u školskoj godini 2021./2022. Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta.

Učenici se mogu prijavljivati za upis i upisivati u I. razred srednjih škola u ljetnom i jesenskom upisnom roku, a pritom mogu prijaviti najviše 6 odabira programa obrazovanja.

Srednja škola Vrbovec upisuje ukupno 168 učenika u 10 obrazovnih programa. U Opću gimnaziju 40 učenika, 20 učenika za zvanje ekonomist. Za zvanje prodavač upisuje se 20 učenika, za kuhara 16 učenika, za mesara 20 učenika. Za zvanje CNC operater upisuje se 20 učenika. Za zvanja konobar, automehaničar, autolimar , instalater grijanja i klimatizacije upisuje se po 8 učenika za svaki obrazovni program.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime