U tijeku prijave kandidata za upis u I. razred srednje škole

0
Komunalac add

U tijeku su elektroničke prijave kandidata u Nacionalni informacijski sustav za upis u I. razrede srednjih škola u školskoj godini 2019./2020. Pravo upisa u srednje škole imaju svi kandidati nakon završenog osnovnog obrazovanja te se pod jednakim uvjetima upisuju kandidati koji su hrvatski državljani, Hrvati iz drugih država te djeca državljana iz država članica Europske unije.

Prijave i upis kandidata provode se putem mrežne stranice Nacionalnog informacijskog sustava prijava i upisa u srednje škole, osim u posebnim slučajevima propisanim Odlukom Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta.

Na području Zagrebačke županije učenici mogu birati između 14 srednjih škola kojima je osnivač Županija. Među njima je i Srednja škola Vrbovec, na čijim je mrežnim stranicama objavljena informacija o upisu učenika u prvi razred. Srednja škola Vrbovec upisuje ukupno 160 učenika u 10 obrazovnih programa. U Opću gimnaziju 40 učenika, 20 učenika za zvanje ekonomist. Za zvanje prodavač upisuje se 20 učenika, za mesara također 20 učenika, za kuhara 16 učenika. Za zvanje CNC operater upisuje se 20 učenika. Za zvanja konobar, automehaničar, autolimar i plinoinstalater upisuje se po 8 učenika za svaki obrazovni program.

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime