U “Štaglju” održan program sjećanja na Mirjanu Sačer Bobanac

0
Komunalac add

U “Štaglju“ u Kostanju održan je program sjećanja na pjesnikinju Mirjanu Sačer Bobanac (1946. – 2021.) osnivačicu i predsjednicu Udruge za promicanje kulture i umjetnosti. Program pod nazivom “Nemamo te pravo zaboraviti” održan je pod pokroviteljstvom Općine Dubrava i Hrvatske lige protiv raka. U sklopu programa ujedno je obilježen i Dan ljubičaste vrpce.

Mirjanine pjesme čitale su članice Ružinog kruga Ivančica Komerički, Goga Koprić i Lidija Šustek. Paula Stanić (OŠ Rakovec) čitala je svoju pjesmu „Došle je proleće i vu moj kraj“ kojom je otvoren ovogodišnji Dječji recital kajkavske poezije u Krapini. U programu je nastupila i folklorna sekcija Udruge žena Dubrave.

Katarina Zadrija pročitala je svoju pjesmu „Na rokami Bilogore„ koja je uglazbljena i izvedena na ovogodišnjem Festivalu pjesama Podravine i Podravlja u Pitomači. Prof. Ivan Koprić predstavio je zbirku poezije “Pjesništvo vrbovečkog kraja“, a Ivana Žerovnik izložila je svoje umjetničke fotografije. Posebne gošće bile su Ukrajinke Viktorija Pančenko iz Kijeva i Julija Kiktova iz Harkiva koje su recitirale pjesmu Vladimira Saussore ‘Volim Ukrajinu’ te otpjevale narodnu pjesmu „U višnjiku”.

U programu su sudjelovali i Siniša Leopold, Arijana Giglijani-Philipp, Željko Krušlin Kruška, Ivan Colarić, Ivo Pattierra, Mateo Đikić, Miro Ungar, Neven Paleček Papageno. Glazbena pratnja bili su Mario Čopor na klaviru i harmonikaš Željko Puntijar.

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime