U spomen na Milku Prpić

0
Arhiva Dječjeg vrtića Vrbovec, Doček Djeda Mraza 1976./1977.
Komunalac add

U nedjelju, 15. listopada 2023. godine preminula je Milka Prpić (rođ. Damjanović) dugogodišnja ravnateljica Dječjeg vrtića Vrbovec koja je tu dužnost obnašala od 1975. do 1991. godine.

Arhiva Dječjeg vrtića Vrbovec, posjet Zoološkom vrtu, 1975. godine

Milka je rođena 2.4.1938. godine u Koritni, današnjoj općini Dubrava. Osnovnu školu završila je u Lipovčanima i Vrbovcu, nastavila Učiteljsku školu u Križevcima, a Pedagošku akademiju u Zagrebu. Svoj rad započela je 1957. u Osnovnoj školi u Lipovčanima, a već iduće godine odlazi u Osnovnu školu Draganac gdje postaje predsjednica Društva žena. 1959. godine dolazi u Osnovnu školu 7. Maj Vrbovec (današnja Osnovna škola Krunoslava Kutena) gdje paralelno upisuje Pedagošku akademiju u Zagrebu, smjer tjelesni odgoj te, po završetku iste, radi kao nastavnik tjelesnog odgoja u istoj školi. Osim toga, nastavlja sa društveno političkim radom i postaje predsjednica Društva žena u Martinskoj Vesi te predsjednica Općinske konferencije za društvenu aktivnost žena.

Arhiva Dječjeg vrtića Vrbovec, Dio kolektiva Dječjeg vrtića Vrbovec s ravnateljicom, 1986. godina

22.1.1975. godine, nedugo nakon otvaranja Dječjeg vrtića Vrbovec, javlja se na natječaj na radno mjesto direktora (ravnatelja) vrtića nakon čega biva odabrana te s radom započinje 1.3.1975. godine. U Dječjem vrtiću Vrbovec, koji je tijekom godina mijenjao nazive, obnašala je četiri mandata, odnosno sveukupno 16 godina kao ravnatelj. Milka je obnašala ulogu direktorice (ravnateljice) do veljače 1991. godine, a nakon toga odlazi u starosnu mirovinu.

Milka je bila više od ravnateljice; bila je prijateljica, mentorica i zaštitnica svake generacije djece koja su prošla kroz vrata našeg vrtića. Njezina predanost obrazovanju, radu i dobrobiti djece nikada nije izblijedjela, a njezina prisutnost ostaje živa u srcima svih onih koje je dotaknula. U ime svih koji su imali privilegiju poznavati Milku i iskusiti njezinu neizmjernu dobrotu, izražavamo sućut obitelji i bliskim prijateljima. Neka počiva u miru, znajući da je njezina svjetlost zauvijek obasjala naš vrtić i naše živote – istaknula je zamjenica ravnateljice Dječjeg vrtića Vrbovec Petra Prelog.

Posljednji ispraćaj pokojnice bit će u srijedu 18.10.2023. godine u 9.20 sati na Krematoriju u Zagrebu.

Arhiva Dječjeg vrtića Vrbovec, Djelatnici Dječjeg vrtića Vrbovec s ravnateljicom Milkom Prpić, 1987. godina
Arhiva Dječjeg vrtića Vrbovec, Posjet vrtiću u Laškom, Slovenija, jesen 1985. godine
Arhiva Dječjeg vrtića Vrbovec, Milka Prpić, pozdravni govor prilikom otvaranja novih jaslica u Radeču, Slovenija, 1982./1983. godine
Arhiva Dječjeg vrtića Vrbovec, Završna priredba Dječjeg vrtića Vrbovec (sadašnji i umirovljeni djelatnici), 2019. godina
Arhiva Dječjeg vrtića Vrbovec, umirovljeni djelatnici, svibanj 2023. godina

 

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime