U rujnu subvencioniranje stambenih kredita za mlade

0
Komunalac add

Početkom rujna svi mladi koji žele riješiti svoje stambeno pitanje imat će priliku to ostvariti uz subvencionirane stambene kredite, jednu od demografskih mjera kojima Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja već treću godinu za redom pomaže mladima da osiguraju svoj dom.

Riječ je o programu u sklopu kojeg država, odnosno Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja, te APN, pomažu pri otplati stambenog kredita pri kupnji stana ili kuće, odnosno pri otplati kredita za izgradnju kuće u trajanju od pet godina. Rok subvencije produžuje se za dvije dodatne godine za svako novorođeno dijete za vrijeme trajanja subvencije.

Ove godine izglasane su i izmjene Zakona o subvencioniranju stambenih kredita kojima se subvencija produljuje za dodatnu godinu dana po svakom djetetu koje osoba ima u vrijeme prijave za kredit. U praksi to znači da će za obitelj koja već ima dvoje djece pri prijavi, subvencija umjesto pet trajati sedam godina, a ukoliko dobiju još jedno dijete subvencija će trajati ukupno devet godina.

Sve informacije o načinu prijave te potrebnim dokumentima mogu se pronaći na stranici Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama: http://apn.hr/subvencionirani-stambeni-krediti/put-do-kredita

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime