U Rakovcu se stvara nova momčad za nove rezultatske uzlete

0
Komunalac add

Rakovčani su nakon šest natjecateljskih sezona, godina igranja u JŽNL-u (2015. – 2021.) započeli sa pripremama u 1. ŽNL Istok. U Rakovcu je ostala gotovo cijela momčad u odnosu na prošlo prvenstvo, jedino su otišli Antonio Babić i Mijo Jurić, pa se u klubu s optimizmom gleda na novu sezonu. Svjesni su da nisu u krugu favorita za osvajanje prvog mjesta, ali pojačanja koja su stigla u ljetnom razdoblju u klub, daju im realna očekivanja da budu pritajeni favorit iz sjene.

Predsjednik Željko Radotović je prije početka priprema za novu sezonu istaknuo da se u Rakovcu stvara nova momčad koja je pretežno bazirana na mladim i kvalitetnim igračima za nove rezultatske uzlete. – Uz nekolicinu iskusnih stožernih nogometaša, koji su svoja igračka iskustva stjecali u JŽNL-u, tražit ćemo svoju priliku iz prikrajka za što bolji rezultat prema vrhu. Od igrača tražimo, prije svega ozbiljnost, predanost i pošten odnos prema treninzima, utakmicama i ugledu kojeg je klub stvarao u 46 godina postojanja. Neće nam biti lako u 1. ŽNL-u Istok jer će svi klubovi biti motivirani protiv nas, kao bivšeg petoligaša, pa se trebamo dobro spremiti za sve izazove koji nas čekaju na jesen. Vjerujem da će pojačanja koja su stigla doprijeti dizanje naše igre te da nas očekuje u idućem prvenstvu uspješna sezona – rekao je Radotović.

Trener Hrvoje Košević koji je napravio prozivku igrača i održao prvi trening naglasio je da u novu sezonu kreću s reputacijom petoligaša i na taj način se trebaju postaviti prema svim protivnicima u 1. ŽNL Istok. – To nam neće biti lako uraditi, ako neće biti odgovornog pristupa, sportskog života i mukotrpnog odricanja, jer će svi klubovi maksimalno igrati protiv nas sa željom da nas pobijede. U Rakovcu je mlada momčad koja ima velike mogućnosti za napredak. Stoga očekujem da će se to iskoristiti, da se napravi pomak u igračkim karijerama. Međutim, da bi taj iskorak i napravili u rezultatskom klupskom smislu, ponavljam samo zajedničkim ustrajnim radom možemo to postići – istaknuo je Košević.

U Rakovec je stigao Robert Salaj iz Croatije iz Nove Kapele koji je bio najbolji strijelac u prošloj sezoni u 2. ŽNL Istok u kojoj je zabio 45 golova, od toga 7 iz kaznenih udaraca. Uz njega pristupio je i brat Robert Salaj (Croatia, Nova Kapela), povratnik Ivan Bedeković (Žabnica), Karlo Severec (Lonja, Lonjica), Valentin Jozić (Dugo Selo) te izlazni junior Vrbovca Antonio Plantak. Uz ova igračka pojačanja dodatno je izoštrena konkurencija u rakovečkim redovima na svim pozicijama. Pred novu sezonu Rakovec računa na ove igrače: Dominik Baček, Božidar Bedeković, braća Benjamin i Nikola Jaić, Nikola Jendriš, Dominik Habijanec, Ivica Grgoić, Mihael Krvarić, Leonardo Madžar, braća Alen i Ivan Novoselec, braća Erik i Patrik Pajur, braća Dominik i Valentino Pavlović, Leon Radotović, Mario Štefanec, Ivan Todorović i Leo Valdec. Rakovčani će u pripremnom razdoblju odigrati 5 utakmica: 07. kolovoza, Kloštar, 11. kolovoza, Vrbovec (juniori), 14. kolovoza, Graničar (Tučenik), 17. kolovoza, Croatia (Hrastje) i generalka 21. kolovoza protiv Slobode (Gradec).

Zdenko Brezarić

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime