U Rakovcu pao prvoplasirani Kloštar

0
Komunalac add

PRVENSTVENA UTAKMICA 18. KOLO 1. ŽNL ISTOK

RAKOVEC – KLOŠTAR2 : 1

RAKOVEC. Igralište NK Rakovec. Gledatelja 100.

Sudac: Tomislav Bionda 8. Pomoćnici: Nikola Štihobar i Danijel Horvcatić (svi iz Zapešića)

Delegat: Bojan Stanilović (Zagreb).

STRIJELCI: 1:0 Dujmić (8), 1:1 Mosković (34), 2:1 Čerkez (83).

RAKOVEC: Jurić 7,5, Novoselec 7,D. Baček 7, Jaić 8, Blažic 7,5. Štefinovec 6,5 (od 46. Krvarić 7), Radotović6,5, (od 46. Očić 6,5,), F. Baček 7, Dujmić 7,5,  (od 88. Kožar -), Čerkez7,5, Grgoić 7.

TRENER: Dalibor Milanović 7.

KLOŠTAR: Platužić7, Mučić 6,5, Mosković 6, Tadić 6,5, Belić 7, Kletečki 6,5, Kotoraš 6,5, Domitrović 6,5, (od 69. Jandrić), Marković 7, Brkić 7, (od 88. Šaran -), Filipović 7.

TRENER: Pero Lasić 6,5.

CRVENI KARTON: Antonio Mosković (55)

IGRAČ UTAKMICE: Nikola Jaić.

Derbi između drugoplasiranog Rakovca i prvoplasiranog Kloštra bio je od velikog značaja za obje momčadi. Pobjeda gostiju bi značila defacto osvajanje naslova dok je pobjeda Rakovca značila da pitanje novog prvaka još uvijek nije riješeno i da se borba nastavlja između Kloštra, Rakovca i Lonje. Po prohladnom i vjetrovitom i po skliskom, mokrom i teškom igralištu derbi je zasluženo pripao domaćinu koji je tako nanio treći poraz u prvenstvu gostima iz Ivanića Kloštra.

Bolje otvaranje utakmice pripalo je Rakovcu koji se bolje snašao po gnjecavom terenu. Čerkez je već u3. minuti bio u 100 postotnoj prilici, ali je njegov udarac s 10-tak m iskosa s desne strane izvanredno obranio Platužić. Mučić je u 8. minuti vratio loptu Platužiću koja je zastala u vodi, što je iskoristio Dujmić i izblizine zatresao gostujuću mrežu. Kloštar je proigrao tek nakon što su primili pogodak. Filipović je u11. minuti snažno tukao s 16 m, a još bolje intervenirao Jurić. Udarac Markovića u 15. minuti je sigurno zaustavio Jurić. Dujmić je u 26. minuti u solu prodoru nanizao par gostujućih igrača, ali je udarac s 10-tak m završio pored lijeve vratnice. Pritisak gostiju isplatio se u 34. minuti kada su poravnali rezultat.Domaća obrana nije najbolje reagirala na ubačaj s desne strane i Mosković je glavom s 5 m zabio golglavom u lijevi donji kut.

Tempo utakmice pa raskvašenom terenu nije opao ni u drugom poluvremenu u kojoj su obje ekipe idalje pokazale veliku borbenost, požrtvovnost i agresivnost. Dujmić je opasno zaprijetio u 54. minuti,ali je šut s ruba kaznenog prostora fijuknuo uz lijevu vratnicu. PrenervozniMosković je u 55. minutiglupo reagirao kojeg je zbog psovanja sudac Tomislav Biondae opravdano isključio čime je oštetiosvoju momčad, a dao krila nogometašima Rakovca. U 76. minuti Blažic je ubacio loptu s lijeve strane, koju je prihvatio Očić i našao se u 100 postotnoj šansi, ali je zakomplicirao situaciju i Platužić s 5 m brani udarac. Uzvratili su gosti u 79. minuti jer je Filipović ubacio loptu s lijeve strane, a Jurić u padu ispred Markovića spašava svoja vrata. U 80. minuti Jaić je požrtvovnom akcijom spriječio brzi gostujući kontra napad u kojem su imali igrača više.

Grgoić je izveo korner s lijeve strane, ali je udarac Dominika Bačeka s 5 m završio iznad gostujućeg vrata. Rakovec je ponovo poveo u 83. minuti. Jaić je iznio loptu do Dujmića koji je produžuje do Frana Bačeka, koji je asistirao Čerkezu za postizanje pogotka s 10 m u donji desni kut. Krvarić je dodao loptu Čerkezu u 87.minuti, ali ovaj puta šut brani Platužić. U dramatičnoj završnici i sudačkoj nadoknadi Kloštar ulaže sve snage i maksimalne napore za izjednačenjem, ali su domaći igrači otklonili sve prijetnje. Derbi je završio velikim slavljem Rakovca protiv Kloštra 2:1 koji su pokazali da se s razlogom nalaze u borbi za prvaka. Glavne odlike derbija bile su prije svega visoka motiviranost igrača obiju momčadi, vrlo dobra, beskompromisna i kvalitetna igra s povremenim igračkim tenzijama i prečvrstim duelima.

Sudačka trojka predvođena Tomislavom Biondom je autoritativno i bez kalkulacija sudila tijekom cijele utakmice. Sudac Bionda je osim isključenja Antonija Moskovića u 55. minuti dodijelio i 4 opomene. Kod Rakovca su požutjeli Dominik Baček i Bojan Čerkez, a kod Kloštra Filip Belić i Matija Mučić.

Zdenko Brezarić

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime