U Rakovcu pala petarda u mreži Posavca

0
Komunalac add

PRVENSTVENA UTAKMICA 19. KOLO 1. ŽNL ISTOK

RAKOVEC – POSAVEC 5 : 1

RAKOVEC. Igralište NK Rakovec. Gledatelja 70.

Sudac: Antonio Vukadin 8. Pomoćnici: Mihael Milin i Jurica Šarić (svi iz Dugog Sela)

Delegat: Zdravko Crnčić (Vrbovec).

STRIJELCI: 0:1 Kyudoyberdiev (11), 1:1 Dujmić (20), 2:1 Grgoić(34), 3:1 P. Baček(71), 4:1 Blažic (72), 5:1 P. Baček (82).

RAKOVEC: Jurić 7,Novoselec 7,Očić 7, Jaić7, Blažic 7,5. Štefinovec7,Radotović7, (od 68. P. Baček 7,5), F. Baček 7, Dujmić 7,(od 38. Kožar 7), Krvarić 7, (od 83. Šalamun -), Grgoić 8.

TRENER: Dalibor Milanović 7.

POSAVEC: Fabijanić 6,5, Majić 6,5, (od 78. Starešinić -), M. Kučan 6,5, Breščaković 6, Lihtar 6, Joveš 6,5, Vranek 7, D. Kučan 6, (od 70. Tolić -), Vrhovski 6, Desput 6, Kyudoyberdiev 7.

TRENER: Boris Jušić 6,5.

IGRAČ UTAKMICE: Ivica Grgoić.

Utakmica između Rakovca i Posavca počela je bez ikakvih kalkulacija jer su se redali napadi i na jednoj i na drugoj strani. Prvu 100 postotnu šansu imao je Grgoić u 4. minuti, ali je s 10 m pogodio lijevu stativu. Uzvratio je Vranek u 6. minuti iz slobodnog udarca s 18 m, ali je lopta prohujala tik u desnu stativu. Lijepu akciju su izveli domaći igrači u 8 minuti u kojoj je Dujmić proigrao Radotovića, uslijedila je povratna lopta s desne strane, ali je Krvarićev udarac s 10 m završio uz lijevu stativu. Posavec je poveo u 11. minuti. Vranek je dijagonalom pronašao Khudoyberdieva koji je pobjegao domaćoj obrani i potom rutinski s 10-tak m pogodio u desni donji kut. U 13. minuti Fran Baček dodaje loptu Krvariću kojem šut s 10 m izvrsno brani vratar Fabijančić. Vranek je u 16. minuti izveo korner s desne strane, ali Danijel Kučan nije bio precizan s 5 m. Dujmić je u 20. minuti iskosa s desne strane iz solo prodora s 11 m pogodio u desni donji kut za izjednačenje rezultata. Grgoić je brzi domaći kontranapad u 34. minuti pretvorio u vodstvo Rakovca jer je iskosa s lijeve strane s 14 m preciznim udarcem pogodio u lijevi donji kut. Veliku prigodu imao je Grgoić u 41. minuti, ali se sjajnom intervencijom istaknuo Fabijančić.

U nastavku Rakovec se više orijentirao na čuvanje rezultata dok su gosti imali posjed lopte i vršili pritisak. Pogrešku gostujuće obrane u 71. minuti domaći igrači su pretvorili u pogodak. Grgoić je probio po lijevoj strani i vratio prizemnu loptu koju je Patrik Baček s 10-tak m zakucao u gostujuću mrežu. Potom se raspala igra Posavca pa je Patrik Baček minutu kasnije dubinskom loptom pronašao Blažica koji je zaobišao Fabijančića i postigao pogodak. U 75. minuti Grgoić je dodao loptu Krvariću koji s 11 m pogađa prečku. Grgoić je u 82. minuti predriblao dva gostujuća igrača po lijevoj strani i asistirao Patriku Bačeku koji je iz blizine zabio gol. U samoj završnici utakmice opao je tempo igre pa je na kraju Rakovec slavio zasluženu pobjedu protiv Posavca 5:1. Prema prikazanoj igri oslabljeni sastav Posavca nije zaslužio tako visoki poraz, ali su njihove početničke i individualne pogreške kaznili domaći igrači. Rakovec je do nove pobjede, kojom se približio samo na bod vodećem Kloštru, stigao na rutinski način zahvaljujući ponajprije raspoloženim igračima Ivici Grgoiću, Patriku Bačeku i Josipu Blažicu.

Sudac Antonio Vukadin je zajedno sa svojim pomoćnicima vrlo dobro, autoritativno i bez kalkulacija odsudio utakmicu. Pri tome su bila dodijeljena samo dva žuta kartona. Kod domaćina je požutio Mario Štefinovec, a kod gostiju Mario Kučan.

Zdenko Brezarić

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime