U Rakovcu Lonja za nijansu bolja od domaćina

0
Komunalac add

PRVENSTVENA UTAKMICA 8. KOLO 1. ŽNL ISTOK 2023./24.

RAKOVEC – LONJA 1 : 3

RAKOVEC. Igralište NK Rakovec. Gledatelja 100.

Sudac: Antonio Vukadin 7,5. Pomoćnici: Štefo Bičanić i Matej Golubić (svi iz Dugog Sela).

Delegat: Denis Madžar(Vrbovec).

STRIJELCI: 0:1 Bencalić (11), 1:1Grgoić (18 11m), 1:2 Fluka (39), 1:3 Babić (86).

RAKOVEC: Pratljačić 6,5, D. Baček 6,5, Colarić 6,5, Jendriš 7, Tomić7, Krvarić 6,5, (od 68. Štefinovec -),  Jurić 6,5, F. Baček 6,5, Khudoyberdiev 6,5, Čerkez7, Grgoić7.

TRENER: Željko Radotović6,5.

LONJA: Bagarić7, K. Forgač 7, (od 46. Pavlić 7) Severec 7, (od 78. Lončar -), Tandara 7, (od 89. M. Forgač), Ivoš 7, Kolar 7, Šurmin 7, (od 59. Blažic 7), Kuninec 7, (od 73. Gregoran -), Bencalić 7,5, (od 89. Delija -), Babić 8, Fluka 7,5, (od 89. Baček -).

TRENER: Igor Maksimović 7.

IGRAČ UTAKMICE: Alen Babić.

Derbi između Rakovca i Lonje je zasluženo pripao gostima koji su za nijansu bili bolji od domaćina. Lonja je bolje otvorila utakmicu dok se domaćin nije najbolje snašao na samom početku derbija. Gosti su izveli brzi akciju u 5. minuti koju je započeo Bencalić, a Fluka izbacio Kuninca u 100 postotnu šansu kojem udarac s 7 m brani Pratljačić. Bolju igru gosti su naplatili vodstvom u 11. minuti. Babić je s lijeve strane ubacio loptu na koju je utrčao Bencalić i iz blizine zatresao domaću mrežu. Nakon početnog šoka domaćin je povezao redove. Čerkez je u 14. minuti probio gostujući lijevi bok, zaobišao i vratara Bagarića, ali je loptu s gol crte izbacio Tandara. Sudac je u 18. minuti dosudio kazneni udarac za domaćina kojeg je sigurno realizirao Grgoić. Gosti su ponovo poveli u 39. minuti jer je na dodavanje Babića iz drugog pokušaja Fluka iz blizine postigao zgoditak. Krvarić je imao veliku šansu za izjednačenje u 42. minuti, ali je njegov šut obranio Bagarić.

U nastavku nije više bilo toliko uzbuđenja jer su obje ekipe zaigrale puno odgovornije u obrambenim zadaćama. Doduše, domaćin je težio prema izjednačenju dok su gosti znalački čuvali minimalno vodstvo. Igra se uglavnom odvijala između dva kaznena prostora s puno prekida i čvrstih duela, ali u granicama korektnosti. Grgoić je u 55. minuti izveo slobodni udarac s 20 m i lopta je završila tik uz lijevu vratnicu. Uzvratili su gosti u 61. minuti jer je Fluka pucao slobodni udarac iskosa s desne strane s 25 m kojeg je Pratljačić skrenuo u korner. Grgoić je u 64. minuti izveo slobodni udarac, Jurić se našao u velikoj prigodi, ali je s 10 m tukao iznad gostujućih vrata. U neizvjesnoj završnici gosti su riješili pitanje pobjednika u 86. minuti. Na ubačaj Tandare s desne strane Babić je s 10-tak m zakucao loptu u domaća vrata. Zadnja gostujuća prijetnja zbila se u 90. minuti jer je Ivošev udarac s 35 minuti završio uz desnu vratnicu. Derbi između Rakovca i Lonje završio je rezultatom 1:3. Novom pobjedom Lonja je preuzela 1. mjesto na tablici jer je Milka Trnina bila slobodna u 8. kolu. Rakovec je odigrao većinu utakmica protiv klubova iz gornjeg dijela tablice pa ga u završnici jesenskog dijela očekuju „laganije“ utakmice, ali i imperativ pobjeda kako bi jesenski dio završio u gornjem dijelu 1. ŽNL Istok.

Sudac Antonio Vukadin dodijelio je tri žuta kartona i to rakovečkom igraču Anti Tomiću te gostima Miljenku Bencaliću i Davoru Pavliću. Cjelokupni derbi je protekao pod budnim delegatskim autoritetom i vrhunskim nadzorom Denisa Madžara koji ima bogato i dugogodišnje igračko, trenersko, nogometno i životno iskustvo.

Zdenko Brezarić

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime