U promet puštena novoasfaltirana cesta kroz Poljanu

0
Komunalac add

Danas je u promet svečano puštena novoasfaltirana cesta kroz Poljanu. Obnovljena je kompletna cesta, dugačka 4 kilometra. Od toga, asfaltiranje 2300 metara lokalnih prometnica financirala je Zagrebačka županija sa 750 tisuća kuna, dok je sredstva u iznosu od 450 tisuća kuna za asfaltiranje 1750 metara nerazvrstanih cesta osigurao Grad Vrbovec.

Cestu su otvorili župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić i gradonačelnik Vrbovca Denis Kralj, koji je istaknuo kako Poljana dobiva novi asfalt nakon punih 50 godina.

Poljana je jedno od većih i starijih sela u Vrbovcu, koje danas također ima problema s iseljavanjem, puno je kuća ovdje prazno. Ovaj zajednički projekt Zagrebačke županije i Grada Vrbovca veliko je ulaganje u budućnost sela i stvaranje boljih uvjeta za mještane, kako bi ostali u svojim domovima. Još jednom zahvaljujem županiji, koja je u ovoj priči opet odigrala glavnu ulogu – istaknuo je Kralj i posebno pohvalio mještane Poljane, koji su tijekom izvođenja radova odlično brinuli o radnicima, noseći im hranu i piće.

Župan Kožić je istaknuo da će uređenjem ove ceste život u Poljani postati puno sigurniji i kvalitetniji te naglasio da je ove godine u proračunu osigurano oko 10,5 milijuna kuna za prometnu infrastrukturu.

Nadam se da će i država uvidjeti da su županijske i lokalne prometnice te nekategorizirane ceste, koje pripadaju općinama i gradovima, također bitne, jer se poduzetničke zone otvaraju upravo na tim cestama. Gospodarski razvoj bez takvih novosagrađenih i rekonstruiranih prometnica neće biti moguć. Činimo sve što možemo u našim općinama i gradovima i nadam se da ćemo i dalje kroz razgovor svih župana s premijerom uspjeti stvoriti situaciju, u kojoj će se povećati prihodi županijskih uprava za ceste – rekao je Kožić i zahvalio Gradu Vrbovcu što je asfaltirao dio nekategoriziranih prometnica s vlastitim sredstvima.

Otvaranje novouređene ceste stanovnici Poljane proslavili su velikom zabavom u Društvenom domu i bogato počastili brojne goste.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime