U pripremi projekt širokopojasnog interneta

0
Komunalac add

M.K.

Predstavnici Vrbovca, okolnih općina, Zeline i Bedenice jučer su se sastali s pročelnikom Upravnog odjela za EU pri Zagrebačkoj županiji Josipom Kraljičkovićem, kako bi se dogovorili oko zajedničkog projekta postavljanja infrastrukture za širokopojasni internet.

Pred Vrbovcem je zadatak provesti pozivni natječaj i odabrati konzultanta, dok je u pripremnoj fazi projekta važno i definirati trase, doći do lokacijske dozvole, te obaviti radnje koje vode do apliciranja projekta prema Fondovima Europske unije. Zagrebačka županija pripremu projekta sufinancirat će u iznosu 1,2 milijuna, od čega troškove za općine u stopostotnom, a za gradove u 80 postotnom iznosu. Vrbovec će tako za pripremni dio izdvojiti 16 tisuća kuna.

Važnost ovog projekta, kažu iz Grada, je u rezultatima ispitivanja koji pokazuju da je na područjima gdje je uveden širokopojasni internet BDP rastao po stopi 1,5 posto godišnje, što i potvrđuje pilot projekt u Bistri.

Odobrena sredstva iz Europske unije iznosila bi 85 posto, dok bi odabrani koncesionar sufinancirao postavljanje infrastrukture, kao obavezni dio domaće komponente.

ChannelImages

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime