U pripremi nogometna monografija NS Vrbovec

0
Komunalac add

Izvršni odbor Nogometnog središta Vrbovec održao je 2. sjednicu, ovoga puta u prostorijama NK Lonje u Lonjici. Pod predsjedanjem Antonija Badrova donijeto je nekoliko odluka, a svakako je najzvučnija da se 50. obljetnica osnivanja NS Vrbovec obilježi izdavanjem nogometne monografije u 2024. godini.

U njoj će biti predstavljena nogometna povijest u gradu Vrbovcu i općinama Dubrava, Farkaševac, Gradec, Preseka i Rakovec, odnosno općine Bedenice, jer je Strmec član NS Vrbovec. U monografiji će biti obrađene teme: općinska prvenstva, kup natjecanja, nogometni klubovi, ženski nogomet, nogometni turniri, predsjednici i tajnici nogometnog središta, igrači prvoligaških klubova, državni reprezentativci, međunarodne utakmice, najbolji/zaslužni igrači i sportski djelatnici, sudačka, trenerska, delegatska i medicinska organizacija, sportaši u Domovinskom ratu, sportski novinari itd. To je hvalevrijedna odluka NS Vrbovec jer će se u publicističkom projektu izdavanja monografije zabilježiti sportska povijest i doprinijeti daljnjoj popularizaciji nogometa u istočnom dijelu Zagrebačke županije.

Na sjednici je umjesto dosadašnjeg disciplinskog suca Martina Šarića za novu disciplinsku sutkinju izabrana pravnica Julija Jurić. U ligu natjecanja pionira umjesto Žabnice u natjecanje u proljetnom dijelu, izvan konkurencije, uključit će se momčad Brcka iz Brckovljana. Prvi kup prstića u organizaciji NS Vrbovec, koji će se održati 26. ožujka 2022. godine u Bedenici na igralištu NK Strmca, izazvao je veliki interes. Do sada je prijavljeno 13 ekipa iz slijedećih klubova: Ban Jelačić (Banovo), Brcko, Dubrava, Dugo Selo, Gaj, Naftaš Ivanić, 3 momčadi (Ivanić-Grad), Sloga (Križ), Strmec i Vrbovec, 3 momčadi. Prijave ekipa moguće su do 18. ožujka kod tajnika NS Vrbovec, Marinka Kostihe.

Zdenko Brezarić

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime