U pripremi druga faza izgradnje vodovoda na našem području

0
Komunalac add

Gostujući u našem programu gradonačelnik Denis Kralj istaknuo je kako je prošlog tjedna održan sastanak s direktorom Vodoopskrbe i odvodnje Zagrebačke županije i načelnicima okolnih općina. Razgovarali su o prijavi na EU fondove za reginalni vodoopskrbni sustav za drugu fazu radova. Vrijednost radova je oko 120 milijuna kuna.

Svi znamo da je prošle godine počela gradnja vodovoda u Vrbovcu i okolnim općinama. Projekt vrijedi gotovo 700 milijuna kuna. Nažalost, znamo da nekoliko naših sela nije obuhvaćeno prvom fazom RVS-a. U planu izgradnje je sedam smjerova u našem gradu. To je mreža u Gostoviću, Tklacu, Graberšćaku i Žuncima, zatim mreža u Poljanskom Lugu, Poljani i Prilesju, Konaku, Celinama, Topolovcu, Lukovu, Lovrečkoj Varoši, Mareniću i Ceriku, Krkaču, Dijanešu, Gaju, Dulepskoj i Pirakovcu, u Lonjici, Luki, Martinskoj Vesi, Brčevcu te u dijelu ulica u samom Gradu Vrbovcu – rekao je Kralj.

Dodaje da izgradnja vodovoda koja je počela prošlog ljeta dobro napreduje. Do sada su radovima obuhvaćena brojna naselja, a cijevi su postavljene na Konaku, u Celinama, Lonjici, Žuncima, Hruškovici, Lukovu, Topolovcu, Tkalcu, dijelu Marenića, Vrhovcu, Lovrečkoj Varoši, Ceriku, Negovcu, Gostoviću, Graberšćaku. Uskoro kreću i radovi iz prve faze koji još nisu dovršeni, a obuhvaćaju Samoborec, Peskovec, Krkač, Dijaneš, Dulepsku, Gaj, Pirakovec, Martinsku Ves, Luku i Vrbovec.

Gradonačelnik je također naglasio kako bi do kraja ovog tjedna trebali imati odabir izvođača za radove na kanalizaciji u Vrbovcu te bi kroz mjesec dana mogao biti potpisan i ugovor. Radovi bi trebali početi sljedeće godine. – Kanalizaciju će dobiti Cerje, Vrbovečki Pavlovec, Lovrečka Varoš, Topolovec, Celine, Naselje Stjepana Radića, Savska cesta, Prilesje, Brčevec, Novo Selo, Luka, Greda, Lonjica, Gradečka i Selska ulica, Bjelovarska, Ulica Ivana Gorana Kovačića i Župana Junka – istaknuo je gradonačelnik.

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime