U planu energetske obnove

0
Komunalac add

M.P.

U proljeće ove godine u planu je energetska obnova zgrade vrbovečke gradske uprave. Temeljem javnog natječaja posao je dobila požeška tvrtka Projekt inženjering d.o.o. koja, prema ugovoru, radove mora završiti do 12. svibnja ove godine. U planu je zamjena krovišta, izrada nove fasade te vanjske stolarije. Vrijednost ugovorenog posla je milijun i 153 tisuće kuna koji su dijelom osigurani u gradskom proračunu, a dijelom iz Zagrebačke županije i nadležnih ministarstava.

Prva Osnovna škola i Dječji vrtić Vrbovec prijavili su projekte na natječaj za bespovratna sredstva namijenjena energetskoj obnovi zgrada i korištenju obnovljivih izvora energije koji je raspisalo Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja.

Projekt energetske obnove školske zgrade obuhvaća kompletnu izmjenu sustava grijanja koji škola sada dijeli sa Srednjom školom, čime bi se postigle znatne uštede. U planu je i izvođenje vanjske toplinske fasade, toplinske izolacije u krovištu, izmjena stolarije te uvođenje LED rasvjete u prostorijama. Vrijednost radova je oko tri milijuna i 900 tisuća kuna.

Na zgradi Dječjeg vrtića, osim nove fasade, stolarije,  krovišta i LED rasvjete, planirana je ugradnja solarnih kolektora za toplu vodu. Ovaj je projekt vrijedan milijun i 593 tisuće kuna, a očekuje se bespovratna potpora iz Europskog fonda za regionalni razvoj do 60 posto za izgradnju te 85 posto za izradu projektne dokumentacije. Partner na ovom projektu je Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost od kojeg se također očekuje udio u sufinanciranju radova.

Rezultati natječaja bit će objavljeni za tri mjeseca, a ukoliko navedena dva projekta ne ostvare potporu na ovom natječaju, prilika će biti još jer će Ministarstvo nove natječaje raspisivati do 2020. godine. 

ChannelImages

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime