U Planinarskom društvu Vrbovec rekordan broj članova

0
Komunalac add

Planinarsko društvo Vrbovec sutra će u šumarskoj kući u Fuki održati redovnu godišnju skupštinu društva. Unatoč pandemiji te epidemiološkim mjerama i ograničanjima, vrbovečki planinari uspjeli su prošle godine odraditi desetak izleta, na koje je svaki put odazivalo oko dvadesetak članova.

PD Vrbovec tijekom protekle godine organiziralo je i brojne druge aktivnosti, od kojih svakako treba izdvojiti prikupljanje novčanih donacija za pomoć potresom pogođenom području Banovine. Članovi društva tako su prikupili 4.170 kuna, a s računa društva pridodano je još 500 kuna. Sredstva su utrošena za kupnju folija za hitne sanacije krovišta, a dio je doniran i za obnovu oštećenog planinarskog doma na Hrastovičkoj gori kod Petrinje. Treba istaknuti i da se nekoliko članova društva odmah nakon potresa uputilo na Banovinu i aktivno sudjelovalo u hitnoj sanaciji oštećenih objekata.

Prošle je godine na izvanrednoj izbornoj skupštini društva za predsjednika izabran Dražen Petrak, a dosadašnja je predsjednica Anica Hrlec na prijedlog članstva primila godišnju nagradu grada Vrbovca za izuzetan doprinos u radu i razvitku Planinarskog društva Vrbovec.

Zanimljivo je da je prošle godine društvo zabilježilo rekordan broj članova u svojoj povijesti, njih ukupno 105 s uplaćenom članarinom. Ove godine vrbovečki planinari odradili su već tri izleta (Medvednica, Platak i Hrastovička gora), a društvo za svoje članove provodi i tečaj visokogorskog planinarenja kako bi se osposobili za pohode u Alpe i ostala visoka gorja – pojasnio je predsjednik Dražen Petrak. Također je dodao kako je u planu ponovno organiziranje pohoda Vrbovečkim bregima i goricama u sklopu manifestacije Kaj su jeli naši stari, a u pripremi su i izleti na Kalnik, Moslavačku goru, planine Hrvatskog Zagorja, Gorskog Kotara, Slovenije te naravno neizostavni Velebit.

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime