U Peskovcu obilježen blagdan sv. Nikole

0
Komunalac add

U organizaciji Mjesnog odbora i DVD-a Peskovec organizirana je proslava Dana sv. Nikole u vatrogasnom domu koja traje već nekoliko godina. Naime, 6. prosinca 2017. je prvi puta obilježen blagdan sv. Nikole pa je to s vremenom postala peskovečka tradicija na kojoj se okupljanju djeca, osnovnoškolci, roditelji i žitelji Peskovca.

Dolazak sv. Nikole je bio obilježen kraćim prigodnim programom i pjesmama najmlađih stanovnika Peskovca dok je prisustvo Krampusa oboružanog lancima dočekano sa zebnjom. No, na kraju je ispao sretan kraj jer je sv. Nikola podijelio darove dok je Krampus stajao u kutu pa su se djeca veselila poklonima koji su završili u njihovim rukama ili naručju. Sv. Nikola je darivao 33 djece, odnosno učenika. Nakon svečanog programa sv. Nikola i Krampus su bili ispraćeni pjesmom u njihovom daljnjem pohodu.

Potom je bio organiziran prigodni domjenak za 50-tak nazočnih osoba. Bila je to još jednom lijepa prigoda u predbožićnom ozračju za druženje roditelja, djece i ostalih žitelja. Glavnina razgovora bila je fokusirana na bolju budućnost djece, ali i na dogovore o drugim aktivnostima i obilježavanju starih narodnih običaja u Peskovcu. Predsjednik MO Peskovec Marko Nevolić i predsjednik DVD Peskovec Siniša Jagatić su naglasili potrebu daljnje zajedničke suradnje u interesu svih stanovnika Peskovca, a ponajviše za najmlađe koji su budućnost sela.

 

Dakako, da je i ovaj puta sve proteklo u najboljem redu zahvaljujući marljivom radu Peskovčanki koje već sada svoje aktivnosti usmjeravanju na kićenje božićne jelke u središtu Peskovca, za što su dobile i svesrdnu potporu vatrogasaca i članova MO Peskovec. U samoj organizaciji obilježavanja Dana sv. Nikole svoju potporu je pružio i Restoran Marija iz Vrbovca. Nema, dvojbe da sadašnja generacija uspješno nastavlja i promiče tradicije prethodnih naraštaja te je tako peskovečki društveni život i dalje bogat raznim zbivanjima i proslavama.

 

Zdenko Brezarić

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime