U OŠ Krunoslava Kutena jedan razred u samoizolaciji zbog pozitivnog učenika

0
Komunalac add

Zbog pozitivnog učenika cijeli jedan razred u Osnovnoj školi Krunoslava Kutena je u samoizolaciji. Učenici tog razreda će sljedećih 14 dana pratiti nastavu na daljinu.

Inače, prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije od početka pandemije do utorka, 22.09.2020. do 10:00 sati evidentirane su 683 osobe kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom, izliječene su 483 osobe, a 14 ih je preminulo. Trenutno je aktivno 186 slučaja.

U odnosu na podatke od jučer oboljelo je 9 osoba (2 Grad Zaprešić, 2 Grad Velika Gorica, 2 Grad Ivanić-Grad, 1 Općina Marija Gorica, 1 Općina Dubravica, 1 Općina Pisarovina), izliječeno je 9 osoba, a jedna je osoba preminula (Vrbovec, 17.9.2020.)

Od 9 novooboljelih osoba 3 su kontakt prethodno oboljelih, dok je za 6 slučaja nejasna epidemiološka anamneza. Samoizolacija je propisana za još 175 osoba.

Podsjećamo, od 14. rujna 2020. godine na području Zagrebačke županije na snazi su nužne epidemiološke mjere.

Stožer civilne Zagrebačke županije apelira na sve stanovnike da se pridržavaju svih donesenih mjera i uputa te da posebice vode računa o socijalnoj distanci. Također, pozivaju ih da izbjegavaju putovanja u zemlje u kojima je pogoršana epidemiološka situacija. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime