U Nerezinama se očekuje 6.500 noćenja

0
Komunalac add

Gradsko odmaralište u Nerezinama spremno je za prve goste u novoj sezoni, koja će startati u drugoj polovici lipnja. Direktor poduzeća Gradski objekti Vrbovec d.o.o. Marko Belošević najavio je značajniji rast u broju noćenja i gostiju u odnosu na prošlu godinu. Naime, do sada je prijavljeno 264 djece, polaznika Škole plivanja te 83 gosta.

Novost je da nam se ove godine pridružila i Osnovna škola Gradec, te ćemo od ove godine imati čak 5 smjena Škole plivanja. Prva smjena je jubilarno vrtićka smjena, te nam 22. lipnja dolaze djeca iz dječjih vrtića Vrbovec i Dubrava. Nakon njih 2. srpnja dolaze učenici I. osnovne škole Vrbovec, potom 12. srpnja učenici II. OŠ Vrbovec, četvrta smjena je predviđena za OŠ Gradec i područne škole Preseka i Rakovec, a posljednji polaznici Škole plivanja koja započinje 1. kolovoza su iz Dubrave, Farkaševca i Lonjice – rekao je Belošević.

 

Nakon pet smjena Škole plivanja, u Nerezine stižu i dvije smjena odbojkaškog kampa. Prošle godine to je bio novitet u Nerezinama, kada je održana samo jedna smjena, dok su u sljedećoj godini planirane tri smjene. Odbojkaški kamp je organiziran u suradnji sa ŽOK Vrbovec, na čelu sa Žarkom Popovićem i Mihaelom Bušićem.

Paralelno s odbojkaškim kampom, gosti će nam biti članovi HKUD Petar Zrinski i udruge žena vrbovečkog kraja. Naša direktorica Turističke zajednice Vrbovec Jasna Benedik dogovorila je suradnju s gradovima Mali Lošinj i Cres, te planiramo povezati zelenu i plavu Hrvatsku. Naši će u Nerezine donijeti okuse vrbovečke hrane i vrbovečkih folklornih običaja, a nadamo se da će oni nas posjetiti na Kaj su jeli naši stari. Zatim nam dolaze Limena glazba i mažoretkinje Vrbovec, koji su prošle godine rasturili svojim nastupom na središnjem trgu u Nerezinama, te planiraju ove godine također ponoviti svoje gostovanje – dodao je Belošević.

Također je naglasio kako još uvijek ima nekoliko otvorenih ponuda i u tijeku su pregovori. Riječ je o školi hrvatskog jezika za djecu hrvatskog podrijetla iz Rumunjske, a Gradski objekti također su imali upite iz vrbovečkog nogometnog i košarkaškog kluba te iz jednog karate kluba iz Zagreba.

Novost je i to da će na početku sezone, u sklopu razmjene mladih, koju organizira II. OŠ Vrbovec, u lipnju u odmaralištu boraviti 50-ak djece, a među njima djeca iz Tavankuta, naselja bunjevačkh Hrvata u Bačkoj u Vojvodini.

Ukupno to, prema sadašnjim projekcijama, znači da bi vrbovečko odmaralište trebalo ostvariti oko 6.500 noćenja, što je rast od 30% u odnosu na prošlu godinu.

Inače, poduzeće Gradski objekti Vrbovec d.o.o., koje upravlja odmaralištem, u prošloj je godini ostvarilo dobit od 70 tisuća kuna te su, s kapitalnom investicijom koju je osigurao Grad Vrbovec od 600 tisuća kuna u prošloj i 300 tisuća kuna u ovoj godini, napravljana velika ulaganja u odmaralište. Donja zgrada je poprimila sasvim novu vizuru izvana (obnovljena fasada, limarija, PVC stolarija), a značajno su poboljšani i uvjeti u sobama (novi kreveti, madraci, jastuci, klime, sobe s vlastitim kupaonicama, podovi, vrata i sl.)

Sljedeće na redu je gornja zgrada, gdje već prije sezone počinjemo sa zamjenom kreveta i madraca, a nadam se ćemo do sljedeće sezone u sobama osigurati i klime te vlastite kupaonice – zaključio je na kraju Marko Belošević.

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime