U Lonji formirana momčad za prvaka

0
Komunalac add

Uprava na čelu s predsjednikom Ivanom Kraljem i dopredsjednikom Tihomirom Antolkovićem nije mirovala u zimskom razdoblju nego je povukla ključne poteze i dovela igračka pojačanja s kojima je najavila borbu za naslov u 1. ŽNL Istok. Iako je Lonja zaostala za vodećim Kloštrom 4 boda i za drugoplasiranim Rakovcem 3 boda računaju da je to sve nadoknadivo u proljetnom dijelu. Uprava Lonje je itekako svjesna da su proljeća uvijek rezultatski puno teže ostvariva, ali ovaj put ne želi ništa više propustiti slučajnosti ili nespremnosti. Najzvučnija pojačanja koja su u zimskom razdoblju stigla u Lonju su nekadašnji igrači Vrbovca Miljenko Bencalić i Marko Kolar, koji su poznati nogometaši i izvan područja Zagrebačke županije. Bencalić je stigao iz Bratstva iz Kunovca, a igrao je ranije za Lokomotivu (Zagreb), Savu (Zagreb), Špansko, Samobor, TOP (Keretinec), Sava (Strmec Samoborski) i druge klubove. Kolar je stigao iz TOP-a iz Kerastinca, a u svojoj prijašnjoj karijeri igrao je za zagrebački HAŠK, Ponikve i Maksimir, Inter Zaprešić, Samobor, Zelinu … Pored njih u Lonju su kao pojačanja stigli povratnik Silvijo Darojković iz Ostrne te Danijel Šušak iz Bana Jelačića iz Banova. Nema nikakve dvojbe da je njihov dolazak u Lonjici podigao razini kvalitete igračkog kadra, kao i da je pojačao konkurenciju za prvu jedanaestoricu Lonje.

Predsjednik Ivan Kralj je naglasio kako se Lonja u zadnjih nekoliko sezona nalazi u samom vrhu 1. ŽNL i spada po kvaliteti u sam vrh istočne skupine. – Ovo proljeće su dovedena ciljana kvalitetna pojačanja koja su svojim igračkim imenima podigli razinu kvalitete cjelokupne momčadi, ali i zainteresirali sportsku javnost ne samo Lonjice nego i vrbovečke sportske javnosti. Pred nama je pripremno razdoblje da se što bolje pripremimo i da se novopridošli igrači što prije uklope u našu sredinu. Iako nemamo 100 postotni rezultatski imperativ, igrači koji čine seniorski sastav Lonje u ovom trenutku ne mogu pobjeći od njega – rekao je Kralj.

U zadnjih par godina Lonja nije imala klasičnog centarfora, a dolaskom Bencalića su konačno riješili i taj kronični problem, a s Kolarom dobili na izrazito kvalitetnoj poziciji u veznom redu. Ciljana pojačanja su dovedena kako bi Lonja nastavila borbu za prvaka bez obzira koliko bi to Uprava kluba željela staviti u drugi plan. Lonja uz pojačanja i dosadašnji igrački kadar ima itekako kvalitetni igrački sastav da se ravnopravno bez ikakvih kalkulacija uključi s Kloštrom, Rakovcem, Bunom, Vatrogascem i Turopoljem za titulu.

Uprava je napravila isto tako veliki posao što je kompletan sastav ostao na okupu jer je nekoliko igrača imalo ozbiljne ponude iz ozbiljnih klubova da pređu u njihove redove. Pri tome je najveće pojačanje svakako ostanak sigurno jednog od najboljih vratara lige Tome Bagarića. Korpulentni i stameni stoper Davor Pavlić se odlučio žrtvovati za pobjednički uspjeh Lonje i dolaziti na svaki trening kako bi se što bolje pripremio u proljetnom dijelu. Također je i stasiti, polivalentni i beskompromisni stoper, a po potrebi i napadač Matija Delija odlučio odigrati životni sezonu i to bez kartona. Jedini koji je napustio Lonju je Ivan Marković koji je pojačao redove Kloštra.

Prozivci su se pored navedenih pojačanja odazvali: kapetan Danijel Solarić, Luka Baček, Andrija Barišić, Tomo Bagarić, Oliver Burec, Matija Delija, braća Krešimir i Mihael Nikola Forgač, Petar Gruden, Bruno Hren, Andrija Granić, Ivan Marko Ivoš, Josip Pavić, Davor Pavlić, Karlo Severec, Karlo Šurmin i Ivan Tandara, a opravdano su izostali: Ivan Atlija i Josip Tandara. Okupljanje 20-tak igrača na startu priprema je znak ozbiljnosti kluba i velika želja da se u Lonjici nakon 22. godine ponovo podigne pobjednički pehar jer je kvaliteta momčadi neupitna. Međutim, da bi i taj pedigre opravdao, momčad treba biti spremna na redovno treniranje, sportsko odricanje te posvećenost sportskom životu i na zajedništvo kako na terenu, tako i izvan igrališta. Na prozivci igrača bili su nazočni članovi Uprave Marko Solarić i Ante Topalović te član nadzornog odbora Tihomir Severec.

Trener Igor Maksimović je istaknuo kako je na treninzima naglasak na fizičku pripremu i dodatno uigravanje. – Atmosfera u klubu je odlična i dečki su jedva dočekali start. Svi će dobiti priliku da izbore za svoju poziciju, ali redoviti treninzi su ključ našeg rezultatskog uspjeha. Nismo dogovarali veliki broj utakmica jer nas je puno i kroz trening će se igrači naigrati nogometa. Dobrodošlica pojačanjima, nadam se i vjerujem da će svoj status i opravdati. Ići ćemo utakmicu po utakmicu bez prevelikih najava, pa što zaslužimo – naglasio je Maksimović.

Lonja će u pripremnom razdoblju odigrati slijedeće utakmice: 12. veljače Ostrna, 19. veljače juniori Lonje, 26. veljače Croatia (kup utakmica) i 12. ožujka Donja Zelina u Paukovcu. Skrivanja više nema jer Lonja 18. ožujka 2023. godine s 5. mjesta kreće u bitku za titulu, a pri tome je zbilja čeka pakleni raspored već u prva četiri proljetna kola: Kloštar, Rakovec, Milka Trnina i Brcko. „Na muci se poznaju junaci“ kaže stara poslovica pa će nogometaši s trenerom Igorom Maksimovićem odmah na početku proljetnog dijela saznati u kojem pravcu plovi brod Lonje.

Zdenko Brezarić

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime