U Komunalac stigao novi dvokomorni kamion za otpad

0
Komunalac add

U Komunalac Vrbovec danas je stigao novi dvokomorni kamion za prikupljanje otpada, kojim će se odvojeno prikupljati papir i plastika te miješani komunalni otpad, a svaka komora je zapremine 7,5 kubika. Ova investicija vrijedna je milijun i pol kuna.

– Velik je ovo dan za poslovanje Komunalca Vrbovec. U protekle dvije godine puno smo uložili u opremu i strojeve, ali ovo je kruna dvogodišnjeg ulaganja. Dvokomornim kamionom prikupljat ćemo papir i plastiku. Dvije godine smo čekali raspisivanje natječaja za sufinanciranje kupnje kamiona od strane Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, a kako od toga ništa nije bilo, sami smo ga kupili – rekao je direktor Komunalca Mato Jelić. Pojasnio je kako će Komunalac sada prikupljeni papir i plastiku voziti izravno otkupljivačima.

Tu vrstu otpada sada više ne moramo voziti na odlagalište otpada Beljavina, a najvažnije je da smo ovim riješili problem papira i plastike i više ih ne moramo naknadno razdvajati na odlagalištu. To smo morali raditi jer nismo imali adekvatan kamion za prikupljanje, a nismo si mogli priuštiti dva prolaska samo za tu vrstu otpada. Neki naši korisnici zbog toga su negodovali, ali kupnjom ovog kamiona osigurali smo trajno rješenje  – dodao je Jelić.

Kamion je kupljen putem leasinga, uz rok otplate od 5 godina. – Uz naših milijun i pol kuna koje smo uložili u kupnju nove opreme, ukupno smo, uz ovu investiciju, u godinu i pol dana u opremu uložili tri milijuna kuna – zaključio je direktor Komunalca Jelić te zahvalio svim djelatnicima što su svojim radom omogućili da Komunalac Vrbovec zaradi novac za dodatne investicije.

Kamion sutra ide na registraciju te bi već od sljedećeg tjedna trebao biti u uporabi.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime