U Hrvatskoj sutra još jedan dan žalosti

0
Komunalac add

Premijer Andrej Plenković danas je na sjednici Vlade proglasio još jedan dan žalosti u RH.

Dan žalosti bit će sutra povodom tragičnog stradanja osmero mladih pripadnika hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini, koji su izgubili život uslijed nesretnog slučaja na području Posušja u novogodišnjoj noći.

Mislim da je to poruka solidarnosti i potpore u ime cijele RH – rekao je Plenković.

Podsjetimo, 2. siječnja je bio dan žalosti u Hrvatskoj zbog sedam života izgubljenih u potresu u Sisačko-moslavačkoj županiji. Sutra, 5. siječnja, proglašen je dan žalosti zbog tragedije u Tribistovu kod Posušja.

U Odluci Vlade RH stoji kako se dan žalosti označava obveznim isticanjem zastave Republike Hrvatske na pola koplja na svim zgradama u kojima su smještena tijela državne vlasti i tijela jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave, te zgradama u kojima je sjedište ili se obavlja djelatnost pravnih osoba, odnosno u kojima fizičke osobe obavljaju samostalnu djelatnost.

Također, na dan žalosti ne mogu se održavati zabavne priredbe, a pravne osobe koje obavljaju televizijsku i radijsku djelatnost svoje programe trebaju prilagoditi obilježavanju Dana žalosti, na način da će emitirati programe koji po svojoj naravi odgovaraju obilježavanju tog dana.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime