U Gradecu obilježen Dan Općine i blagdan Uzvišenja sv. Križa

0
Komunalac add

U Gradecu je jučer proslavljen Dan Općine i blagdan Uzvišenja sv. Križa Župe Ranjenog Isusa. Nakon Svete mise u Župnoj crkvi Ranjenog Isusa u Gradecu svečano obilježavanje započelo je u sportskoj dvorani OŠ Gradec. Svečanom obilježavanju nazočili su: predsjednik Županijske skupštine Zagrebačke županije Damir Mikuljan, saborski zastupnik Tomislav Panenić, pomoćnica ministrice kulture Marica Mikec, zamjenik župana Zagrebačke županije Hrvoje Frankić, pročelnica stručne službe skupštine Zagrebačke županije Ivana Radanović te brojni gosti.

Okupljenima se obratio predsjednik Županijske skupštine Zagrebačke županije Damir Mikuljan – Iz Zagrebačke županije u Općinu Gradec od 2002. godine do danas došlo je 47 milijuna kuna po raznim osnovama. Naš zajednički rad stvorio je i ovu školu u kojoj se danas nalazimo. Želimo bolji život i bolji standard, a sve naše politike moraju biti usmjerene na izgradnju tog projekta i tog područja blagostanja. Naša zajednička budućnost gradi se na odgovornosti i povjerenju – istaknuo je Mikuljan.

Načelnica općine Gradec Ljubica Ambrušec  u svom obraćanju istaknula je projekte koje je općina ostvarila u  protekloj godini, a posebno je naglasila projekt izgradnje dječjeg vrtića koji je započeo ove godine – Kroz natječaj ministarstva poljoprivrede iz programa ruralnog razvoja podmjere 4.7, za izgradnju i opremanje dječjeg vrtića odobrena su nam financijska sredstva od 7 472 500 kuna. Od Zagrebačke županije dobili smo 300 tisuća kuna za vrtić – rekla je Ambrušec.

U sklopu kulturno scenskog programa u školskoj dvorani nastupio je KUD Gruntovec te učenici OŠ Gradec. Dobitnici nagrade “Počasni građani Općine Gradec” u 2019. godini su Smiljka Bencet Jagarić i Martin Sagner.

Za sve posjetitelje bila je pripremljena i bogata gastro ponuda pod šatorom na školskom igralištu gdje su mogli kušati domaće kolače i proizvode te razgledati različite izložbe. Gastro ponudu organizirali su općinskih mjesni odbori, vatrogasci, umirovljenici, sportsko-ribolovne, lovne i ostale udruge. Za dobru atmosferu pobrinuo se “Paganini band”.

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime