U finišu utakmice Jarun do pobjede u Vrbovcu

0
Komunalac add

PRIPREMNA UTAKMICA

VRBOVEC – JARUN 1 : 2

VRBOVEC, Gradski stadion. Gledatelja 200.

Sudac: Bojan Čerkez (Vrbovec). Pomoćnici:Jerko Crnčić (Vrbovec) i Helena Blažic (Bolč).

STRIJELCI: 1:0 Martinović (69), 1:1 Brkić (81), 1:2 Proleta (84).

VRBOVEC: Zrinščak, Frigan, K. Colarić, Lovrić, Krizmanić, Ćosić, Škaro, Babić, Martinović, D. Colarić, Slišković. Još su igrali: Bilić, Režabek, G. Tolić, Novokmet, Trošić, M. Tolić, Bubnjar, Kliček, Hercig.

Trener: Dražen Biškup.

JARUN: Bermanec, Blaževski, Proleta, Večerić, Kčira, Ačkar, Adžić, Šiško, Kim, Mamić, Brkić. Još su igrali: Tyler, Bošnjak, Park, Bamba, Groznica.

Trener: Ivan Leko.

U jednoj izjednačenoj, žustroj i dinamičnoj utakmici između trećeligaša Vrbovca i drugoligaša Jaruna, na kraju je pobjeda pripala gostima, koji su u samoj završnici iskoristili slabosti domaćina i preokrenuli rezultat u svoju korist.

Prvi su do izgledne šanse na utakmici stigli u 12. minuti domaći igrači jer je Domagoj Colarić ubacio loptu s lijeve strane koju nije najbolje zahvatio Marinović pa je vratar Bermanec pokupio loptu. U 17. minuti Domagoj Colarić je uputio snažan udarac s 18 m kojeg je obranio Bermanec. Jarun je prvi ozbiljni udarac uputio tek u 25. minuti kad je Kim snažno odapeo s 19 m, ali je Zrinščak siguran u intervenciji. Nova šansa za domaćina zbila se u 27. minuti jer je Domagoj Colarić probio po desnoj strani i potom tukao s 10 m pored desne vratnice. Škaro je u 41. minuti dodao loptu na desnu stranu koju prihvaća Martinović, ali nije bila najbolja završnica jer je lopta prohujala uz desnu vratnicu.

U drugom poluvremenu Vrbovec ponovo opasno prijeti u 56. minuti jer je Kristijan Colarić šutirao s lijeve strane s 20 m i lopta je završila iznad gostujućeg gola. Bamba je u 66. minuti uzvratio jer je prohujao po lijevoj strani i s 15 m tukao iznad domaćih vrata. Vrbovec je stigao do vodstva u 69. minuti. Domagoj Colarić je ubacio loptu s desne strane koju je Slišković spustio Martinoviću koji s 10 m pogađa u lijevi donji kut. Adžić se probio po sredini terena u 78. minuti u snažno potegao sa 16 m, ali je Bilić obranio šut. Jarun je stigao do izjednačenja u 81. minuti jer je Brkić pobjegao domaćoj obrani i s 10-tak m preciznim udarcem pogodio u lijevi donji kut. Nakon kornera s lijeve strane u 84. minuti Proleta je najviši u skoku i glavom iz blizine trese domaću mrežu za pobjedu Jaruna 2:1.

Prema prikazanoj igri i prilikama na obje strane, najrealnije bi bilo da je rezultat bio neriješen, a ovako u dramatičnoj završnici Vrbovec je doživio nesretan poraz, a Jarun sretnu pobjedu. Ipak u prvom poluvremenu Vrbovčani su ostavili bolji dojam jer su igrali borbeno, disciplinirano i taktički na visokom nivou jer nisu dozvolili da Jarun niti jednom ozbiljnije zaprijeti vrataru Mihaelu Zrinščaku. Za Vrbovec je uspješno na mjestu stopera debitirao Ivan Lovrić.

Zdenko Brezarić

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime