U dva mjeseca asfaltirane 23 ulice u Vrbovcu

0
Komunalac add

U protekla dva mjeseca na vrbovečkom su području asfaltirane 23 ulice odnosno postavljeno je 5.5 kilometara novog asfalta, uglavnom u centru grada. Novac za radove dobiven je iz Fonda solidarnosti EU.

Nakon dovršetka ovog sveobuhvatnog projekta, gradonačelnik Denis Kralj izrazio je zadovoljstvo velikim poslom koji odrađen uspješno i u roku. – Drago mi je da smo uspjeli sve to asfaltirati u zadanom roku, u protivnom bi morali vraćati novac. Mnogi su se pitali hoćemo li uspjeti, pogotovo u vrijeme obilnih kiša, kada je pola Juga bilo raskopano no ustrajali smo u dovršetku ovog projekta i uspjeli smo povući sav novac koji nam je bio na raspolaganju. Puno je pitanja oko ulica koje nisu obuhvaćene, molim za još strpljenja, moramo biti sretni zbog ovog projekta koji je napravljen novcima iz Fonda solidarnosti EU, što znači da će nam sada na raspolaganju ostati puno više vlastitih sredstava da pokrijemo druge ulice – ističe Kralj koji se zahvaljuje radnicima Komunalca Vrbovec i njihovim podizvođačima na angažmanu i poslu koji je odrađen u otežanim uvjetima.

Nije bilo lako, teško je bilo doći do asfalta. Moram podsjetiti da se asfaltiralo na području tri županije, imali smo velikih problema s nabavom kamena i asfalta, na kraju smo i tome doskočili jer radilo se i vikendom i u popodnevnim satima jer se jedino u to vrijeme asfalt mogao dobiti. Možda građanima nismo uspjeli ispuniti sve želje oko rubnjaka i slično no da smo to radili ne bi stigli radove završiti na vrijeme – naglasio je Kralj. Ukupna vrijednost ovih radova je oko 33 milijuna kuna.

Gradonačelnik Kralj ističe kako je proteklog tjedna održan sastanak s izvođačima radova na kanalizaciji oko sanacije raskopanih cesta. – Dobili smo novi red obećanja i nadam se da će se tijekom ljeta dio tih cesta i sanirati, te da će se radovi na kanalizaciji sada ubrzati, nakon završetka ovih radova na sanaciji nakon potresa. Trudimo se, no jednostavno ne možemo to ubrzati onako kako bi željeli, nažalost još će građani morati živjeti u prašini, no nadamo se da će do kraja ljeta jedan dio ulica biti saniran – poručio je Kralj.

default

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime