U Dječji vrtić Vrbovec stigla nova sprava za igru

0
Komunalac add

Danas je u Dječjem vrtiću Vrbovec održana svečanost povodom postavljanja nove sprave na igralištu vrtića. Riječ je o brodu s toboganom i penjalicama na kojem će se mališani od sada svakodnevno moći igrati. Ovaj je projekt sufinanciran sredstvima Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade. Ukupna vrijednost projekta je 14.687,50 eura od čega je Središnji ured za demografiju i mlade financirao 7.931,25 eura (54%).

U sklopu svečanosti veseli vrtićanci i njihovi odgojitelji pripremili su kratak program te izveli pjesmicu „Kad naš brod plovi“, a brod su otvorili vrbovečki gradonačelnik Denis Kralj i zamjenica ravnateljice Dječjeg vrtića Vrbovec Petra Prelog.

Zahvaljujemo se, prije svega, Razvojnoj agenciji i Gradu Vrbovcu što su prihvatili ideju vrtića te su se prijavili na Javni poziv Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade. Ideja je u konačnici sada realizirana i s ponosom možemo reći da smo vlasnici jednog predivnog broda koji se nalazi u našem centralnom objektu, a mogu ga koristiti i djeca iz naših područnih objekata – rekla je zamjenica ravnateljice Dječjeg vrtića Vrbovec Petra Prelog.

Dodaje da je sama ideja proizašla iz zaključka da kombiniranih sprava u dvorištu vrtića već ima dovoljno te u želji da se u vrtić uvede nešto novo, drugačije, a opet djeci zanimljivo i atraktivno. – Brod nam se pokazao kao idealna prilika za to jer osim što sadrži penjalice, prostor za igru i tobogan kod djece će poticati maštu i kreativnost te razvoj simboličke igre, a ostat će im kao divna uspomena na vrtićke dane. Danas smo se okupili i pripremili svečano otvorenje koje smo osmislili na način da naša djeca, koja su uvelike nestrpljiva, nešto pripreme, a kako tradicionalan običaj nalaže, prilikom puštanja broda u plovidbu razbija se staklena boca šampanjca o njegov trup, stoga smo odlučili improvizirati na način da balon u obliku šampanjca probušimo prije nego što naša djeca zaplove u svoju dugogodišnju igru – istaknula je Prelog.

Nadamo se da će naša djeca provesti lijepe trenutke u igri na brodu, a mi ćemo i dalje nastojati pratiti projekte s ciljem obogaćivanja prostorno-materijalnog konteksta kako unutarnjeg tako i vanjskog – poručila je na kraju.

Gradonačelnik Denis Kralj izrazio je zadovoljstvo što su ove godine uz pomoć Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade uspjeli isfinancirati ovu spravu. – Prošle godine uredili smo igralište u novom vrtiću u Jugu. Ove godine smo ovdje dodali još jednu spravu. Rokovi s nabavom su bili takvi da nismo to mogli napraviti ranije, stoga mi je žao da je taman sada na dan otvorenja loše vrijeme. Međutim, vjerujem da će klinci uživati u ovoj spravi te mi je drago da Grad tu pomaže i da svake godine imamo sve bolje uvjete za našu djecu u vrtićima – naglasio je gradonačelnik Kralj.

Ovaj projekt je proveden uz financijski doprinos Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade“.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime