U derbiju začelja Sava bolja od Vrbovca

0
Komunalac add

PRVENSTVENA UTAKMICA 24. KOLO 3. NL CENTAR

SAVA  – VRBOVEC  2 : 0

STRMEC, Sportski centar Lazina. Gledatelja 150.

Sudac: Nikola Meić (Velika Gorica). Pomoćnici: Filip Lovrić (Zagreb) i Luka Sušanj (Ogulin).

Delegat: Darko Stanilović (Lukavec).

STRIJELCI: 1:0 Regvar (22), 2:0 Regvar (36).

SAVA: Đurđek, Marić, Brkić, Petravić, Kos, Regvar, (od 80.Horvatinec), Šintić, Vidović, Smith, (od 76. Plojović-Beriša), Kostanjski, (od 60. Grofelnik), Moštak.

Trener: Vladimir Tuweg.

VRBOVEC: Nakić, Videc, (od 46. Varga), Jantoljak, (od 77. K. Colarić), Trošić, M. Tolić, (od 46. Lovrić), Ćosić, Bubnjar, (od 77. Balakai), G. Tolić, J. Colarić, (od 46. Turk), Babić, Martinović.

Trener: Dražen Biškup.

IGRAČ UTAKMICE: Ian Regvar.

U derbiju začelja Sava je pobijedila Vrbovec 2:0 i tako prihvatila priključak klubovima koji se nalaze u velikoj borbi za ostanak. Sava ima i još jednu utakmicu manje pa se teoretski može približiti Vrbovcu samo na bod zaostatka koji trenutno na svom saldu ima 21 bod i nalazi se na 17. mjestu. Fenjeraš Sava je uspjela u svojim očekivanjima da sruši Vrbovec i tako produži nadu u mogući ostanak.

U 21. minuti Josip Colarić je pogodio domaću prečku, a već u idućem napadu Sava je povela u 22. minuti. Strijelac za veliko domaće slavlje bio je Ian Regvar koji je u 36. minuti zabio i drugi zgoditak za Savu i tako riješio derbi začelja u korist domaćina. Naime, vrbovečka momčad se u ovogodišnjem prvenstvu nije nijednom uspjela vratiti u život nakon dva pogotkau svojoj mreži.

Iako je u vrbovečkom sastavu izvršeno 5 promjena u drugom poluvremenu ništa se značajnije nije desilo na terenu pa je Sava sasvim zasluženo osvojila sva tri boda. Vrbovec je novim porazom još jednom pokazao sve svoje slabosti i to protiv izravnog konkurenta Save te se sada nalazi u vrlo teškoj, teškoj i gotovo nemogućoj situaciji. Doduše, Vrbovčani još uvijek imaju šansu da izbore ostanak u ligi, ali se postavlja pitanje: Ima li Vrbovec  kvalitetu igračkog kadra da to učini?

Sudac Nikola Meić je dodijelio tri žuta kartona. Kod Save je požutio Ian Regvar, a kod Vrbovca su bili opomenuti Mario Ćosić i Gabrijel Tolić. Na utakmici se teže povrijedio Martin Tolić koji je dobio udarac u glavu te je nakon toga u više navrata povratio zbog čega nije nastavio sa igrom u drugom poluvremenu. Nakon utakmice u pratnji je upućen u zagrebački KBC Sveti Duh na daljnju obradu.

U 25. kolu 8. travnja Vrbovec dočekuje drugoplasirano Vrapče koje se nalazi u izvrsnoj formi.

Utakmice između Vrbovca i Vrapča su oduvijek imale poseban naboj i prvenstvenu draž jer se radilo o kvalitetnim momčadima. Međutim, sada je drugačija situacija jer se Vrbovec nalazi u nezavidnoj situaciji i teškoj borbi za očuvanje statusa, a Vrapče se bori za sam vrh u 3. NL Centar.

Zdenko Brezarić

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime