U derbiju začelja Ravnice izbacile Vrbovec u 5. nogometnu ligu

0
Komunalac add

PRVENSTVENA UTAKMICA 31. KOLO  3. NL CENTAR

RAVNICE  – VRBOVEC  3:0

ZAGREB, Igralište NK Ravnice. Gledatelja 50.

Sudac: Marko Petrunić (Zagradci). Pomoćnici: Adrijano Delač (Karlovac) i Ivan Jović (Zagreb).

Delegat: Leonardo Bošnjak (Zagreb).

STRIJELCI: 1:0 Novak (15 11 m), 2:0 Trošić (19 autogol), 3:0 Baričević (67).

RAVNICE: Balogović, Baričević, Čečura, Kopić, Novak, (od 81, Alili), Glasnović, Kukrika, Mioković, (od 75. Althaller), Topić, (od 81. Dauti), Hlebec, Soldo, (od 60. Kesić).

Trener: Dubravko Čavka.

VRBOVEC: Zrinščak, Varga, K. Colarić, Jantoljak, (od 46. J. Colarić), Trošić, G. Tolić, (46. M. Tolić), Turk, Ćosić, Škaro, (od 66. Balakai), Babić, (od 60. Gašpar), Martinović, (od 66. Vreš).

Trener: Mladen Falčević.

IGRAČ UTAKMICE: Ivan Novak.

Iako su u fenjerašu Vrbovcu isticali da nema predaje i da će se boriti dokle god imaju teorijske šanse za ostanak u 3. NL Centar, sve je palo u vodu u 31. kolu u derbiju začelja protiv izravnog konkurenta zagrebačkih Ravnica. Vrbovčane je u daljnjoj borbi za ostanak u 4. nogometnom razredu u borbi ostavljala samo pobjeda, ali su doživjeli uvjerljivi poraz od 17. plasiranog sastava Ravnica. Derbi začelja između Ravnica i Vrbovca je završio zasluženom pobjedom Zagrepčana nad indisponiranim gostima 3:0. I tako će ova utakmica ostati upisana crnim slovima u povijesti vrbovečkog kluba koji je samo u dvije prvenstvene sezone iz 3. HNL-a ispao u 5. rang hrvatskog nogometa i u prosječnost klubova istočnog dijela Zagrebačke županije. Nekada je PIK Vrbovec odnosno Vrbovec bio perjanica nogometnog sporta Zagrebačke županije. Međutim, sada je Dugo Selo miljama ispred Vrbovca, a Zelina je na najboljem putu da se nakon desetak godina mukotrpnog rada plasira u 4. nogometni razred. Vrbovec i da pobijedi u sva tri preostala susreta, a Ravnice da izgubi sve tri utakmice, Zagrepčani su u prednosti jer su bolji u međusobnim susretima. Tako je u sjenu pala i prije 30 godina povijesna klupska sezona 1992./93. u 3. HNL u kojoj je PIK Vrbovec osvojio 1. mjesto i po prvi puta se plasirao u 2. HNL, kao i sama proslava 100. obljetnice kluba iduće godine.

Derbi začelja koji je odlučivao o sudbini kvalitetnijih Ravnica i nemoćnog Vrbovca nije imao i taj igrački naboj i intenzitet na terenu. Domaćin je rano poveo u 14. minuti jer je kazneni udarac sigurno realizirao Ivan Novak. Kada je Goran Trošić u 19. minuti nespretno glavom pogodio vlastitu mrežu sve je bilo jasno da je Vrbovec ispao u peti nogometni razred. Neshvatljive početničke pogreške vrbovečke momčadi išle su samo na mlin i u prilog domaćeg sastava. Bernard Baričević je u 67. minuti pored „pospane“ gostujuće obrane trećim pogotkom kojeg je postigao glavom samo potvrdio zasluženu pobjedu domaće momčadi. Vrbovečki vratar Zrinščak je obranio niz teških udaraca i tako spriječio još veću blamažu svoje momčadi.

Sudac Marko Petrunić pokazao je četiri žuta kartona. Kod Ravnica su dobili opomene: Ivan Čečura i Ivan Kukrika, a kod Vrbovca: Alen Babić i Gabrijel Tolić. Fenjeraš Vrbovec u 32. kolu koje se igra u subotu 20. svibnja dočekuje zagrebački Maksimir. Utakmica počinje u 17,30 sati.

 

Zdenko Brezarić

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime