U derbiju začelja Rakovec i Sloga podijelili bodove

0
Komunalac add

JEDINSTVENA ŽUPANIJSKA LIGA, 23. KOLO

RAKOVEC – SLOGA 2 : 2

RAKOVEC, Igralište NK Rakovec. Gledatelja: nema

Sudac: Nikola Šimunović (Velika Gorica) 7,5. Pomoćnici: Filip Krznarić (Zagreb) i Dario Aščić (Velika Gorica)

Delegat: Dobroslav Planinić (Nova Kapela)

STRIJELCI:0:1Kovačević (16),0:2Šeremet(21), 1:2Novoselec (26), 2:2 Pajur (76).

RAKOVEC: Jurić7,5,Jaić 6,5, Babić 7, Baček 6,5, Jendriš 6,5,Madžar 6,5, Štefinovec 6,5,Krvarić 6,5,Novoselec 7,5, Grgoić 7, Pajur 6,5

TRENER: Ivan Spajić 6,5

SLOGA: DarioTičak 6,5, Marinčić 6,5, (od 46. Poje 6,5), Kovačević 7, Podgorski 7, Čičević 6,5, Bosankić 7, Šeremet 7,5, Sesar 7, Tupek 6,5, Domagoj Tičak 7, Marić 6,5, (od 46. Hadaš 6,5)

TRENER: Ivica Vuković 6,5

IGRAČ UTAKMICE: Alen Novoselec

U derbiju začelja bliži su pobjedi bili igrači Sloge koji su ispustili vodstvo od 2:0, dok su se Rakovčani iskazali kao momčad, koja se ne predaje te na kraju zasluženo osvojila bod na svoj bodovni kontu u očuvanju petoligaškog statusa.

Početna inicijativa po teškom i klizavom pripala je gostima iz Križa dok su Rakovčani plaho i bojažljivo ušli u utakmicu. Bosankić je u 14. minuti opasno zaprijetio udarcem s 14 m kojeg je sigurno obranio Jurić. Gosti su ponovo bili opasni u 14. minuti jer je napadačku akciju snažnim udarcem završio Šeremet s 18 m kojeg je izvanredno obranio Jurić i loptu izbacio u korner. Upravo su iz tog kornera u 15. minuti gosti stigli do rezultatske prednosti. Domagoj Tičak je izveo korner s desne strane, a na drugoj stativi Kovačić je s 7 m glavom postigao zgoditak. Sloga je boljom igrom povećala vodstvo u 21. minuti. Šeremet je primio loptu s desne strane na 20 m i potom u solo akciji na kraju zaobišao i vratara Jurića i zabio gol.

Poslije vodstva od 2:0 Sloga se neočekivano povukla i dopustila da Rakovec uspostavi ravnotežu. Prvu ozbiljnu akciju domaćin je pretvorio u 26. minuti u pogodak. Grgoić je probio po desnoj strani i vratio povratnu loptu koju je Novoselec s 10 m pospremio u gostujuću mrežu. U 37. minuti Novoselec je dijagonalom izbacio Grgoića koji je s 10 m mlako pucao u gostujućeg vratara.

U drugom poluvremenu vodila se ravnopravna igra, a prvu 100 postotnu šansu stvorila je Sloga u 50. minuti. Sesar je ubacio s desne strane, Bosankić tukao glavom s 5 m, a Jurić čudesnom intervencijom spasio svoja vrata. Nova velika prilika za goste zbila se u 57. minuti jer je Domagoj Tičak s 11 m pucao visoko iznad domaćih vrata. Ponovo Sloga nakon lijepe akcije ima prigodu za povećanje vodstva u 61. minuti, ali je Hadašev udarac s 11 m završio pored lijeve vratnice. U 73. minuti Grgoić je probio po lijevoj strani, ali je s 11 m tukao pored lijeve vratnice.

Rakovec je stigao do izjednačenja rezultata u 78. minuti. Grgoić je izveo slobodni udarac s 30 m, Novoselec loptu glavom prenio do Pajura koji je s 8 m svladao vratara Darija Tičaka. Opasnu domaću akciju u 83. minuti završio je Grgoić udarcem s 16 m, ali je lopta prohujala iznad vratnice. U završnici utakmice u 87. minuti Bosankić je izveo slobodni udarac s 20 m, ali je Jurić još jednom bio siguran u vratarskoj intervenciji. Na kraju je utakmica završila podjelom bodova u kojoj se bolje predstavila Sloga, koja ima razloga žalovati što nisu pobijedili, dok su Rakovčani srčanom igrom u drugom poluvremenu osvojili bod.

Zdenko Brezarić

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime