U derbiju razigrani Rakovec pobijedio indisponirani Gaj

0
Komunalac add

PRVENSTVENA UTAKMICA 17. KOLO 1. ŽNL ISTOK 2023./24.

GAJ-RAKOVEC 1 : 3

GAJ. Igralište NK Gaj. Gledatelja 80.

Sudac: Antonio Vukadin. Pomoćnici: Dario Pranjić i Dario Maras (svi iz Dugog Sela).

Delegat: Stjepan Pajač (Sveti Ivan Zelina).

STRIJELCI: 0:1 Blažić (26), 0:2 Jendriš (67 11m), 0:3 Čerkez (83), 1:3 P. Pajur (85).

GAJ: Kosovec, M. Hren, (od 78. Bunjački), Benko, M. Pajur, (od 69. Kuten), E. Pajur, (od 26. Medverec), J. Gomerčić,Jaković, (od 58. Gašparec), Tomić, (od 58. Jembri), M. Gomerčić, P. Pajur.

TRENER: Hrvoje Medverec.

RAKOVEC: Pratljačić, Šurmin, Colarić, Blažic, Jendriš, Škaro, Jurić, (od 64. Jaić), Smriko, (od 64. Kuzmek), Baček, (od 69. Štefinovec), Čerkez, Grgoić.

TRENER: Željko Radotović.

IGRAČ UTAKMICE: Josip Blažic.

Lokalni derbi između četvrtoplasiranog Gaja i petoplasiranog Rakovca odigran je po idealnim uvjetima, po sunčanom vremenu i lijepo uređenom igralištu. Od samog početka gosti su djelovali angažiranije, žustrije i rastrčanije, dok su domaći igraći bili umrtvljeni, inertni i spori. Velika prigoda za goste zbila se u 19. minuti jer je Nihad Smriko dodao loptu Bojanu Čerkezu koji je s 10 m neometan snažno tukao iznad domaćih vrata. Grgoićev udarac u 14. minuti Tihomir Kosovec je izvrsno obranio. Rakovec je bolju igru pretvorio u vodstvo u 26. minuti. U gužvi se najbolje snašao Josip Blažic koji je s 10-tak m pogodio u lijevi donji kut. Gaj se konačno oslobodio gostujućeg pritiska krajem prvog poluvremena. Hrvoje Medverec je u 36. minuti izveo korner s lijeve strane, a Robert Tomić glavom pogodio prečku. Patrik Pajur je u 43. minuti probio po lijevoj strani i vratio loptu Tomiću koji s 5 m nije najbolje reagirao pa je velika prigoda otišla u nepovrat. Solo prodor Šurmina u 45. minuti od ozbiljnije prijetnje zaustavio je domaći blok.

U drugom poluvremenu domaći igrači su se trgnuli iz letargije pa se na igralištu vodila ravnopravna i otvorena igra. Čerkez je u 55. minuti dodao loptu Ivici Grgoiću kojem je Kosovec sigurno obranio šut s ruba kaznenog prostora. Uzvratio je domaćin tri minute kasnije jer je Patrik Pajur napravio pomutnju u gostujućim redovima, ali je Mišel Gomerčić s 14 m slabo šutirao. U 67. minuti Matej Benko je u svom kaznenom prostoru srušio Grgoića pa je sudac Antonio Vukadin pokazao na bijelu točku. Nikola Jendriš je sigurno izveo kazneni udarac i povećao gostujuće vodstvo. Medverec je u 71. minuti izveo korner s desne strane, a Patrik Pajur s 7 m šutirao iznad vrata. Rakovec je u 83. minuti izveo lijepu akciju u kojoj su i po treći puta pogodili domaću mrežu. Grgoić je probio lijevu stranu, dodao loptu Davidu Kuzmeku koji je asistirao Čerkezu koji s 10-tak m pogađa u desni donji kut. Kuten je minutu kasnije centrirao, ali je udarac Patrika Pajura izvanredno Manuel Pratljačić obranio. Pratljačić se istaknuo intervencijom i u 84. minuti jer je skinuo udarac Mišelu Gomerčiću. Ipak je najbolji igrač Gaja Patrik Pajur u 85. minuti postigao počasni pogodak za domaćina. Zadnju akciju izveli su gosti u 90. minuti u kojoj je Grgoić ubacio loptu s lijeve strane, ali je Mihael Benjamin Jaić s 10-tak m šutirao iznad vrata. Derbi između Gaja i Rakovca okončan je zasluženim gostujućim slavljem 1:3.

Sudac Antonio Vukadin je dodijelio 4 žuta kartona. Kod Gaja su bili opomenuti Martin Pajur i Josip Gomerčić, a kod Rakovca Karlo Škaro i David Kuzmek.

Zdenko Brezarić

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime