U derbiju Rakovec pobijedio lidera Dubravu

0
Komunalac add

PRVENSTVENA UTAKMICA 18. KOLO 1. ŽNL ISTOK 2023./24.

RAKOVEC – DUBRAVA 3 : 2

RAKOVEC. Igralište NK Rakovec. Gledatelja 250.

Sudac: Stjepan Sučić 8. Pomoćnici: Kovač i Bratković (svi iz Velike Gorice).

STRIJELCI: 0:1 Kovačko (6), 1:1 Krvarić (30), 1:2 Guja (44 11m), 2:2 Colarić (63), 3;2 Grgoić (66).

RAKOVEC: Pratljačić, D. Baček 7, (od 46. Kuzmek), Colarić, Blažic, Jendriš, Krvarić, (od 89. Jaić), Korbar, Šurmin, (od 78. Štefinovec), Smriko, (od 46. Ferenčak), Čerkez, Grgoić.

Trener: Željko Radotović.

DUBRAVA: A. Banović, Čičak, Erić, Kotoraš, Belić, Babić, (od 24. Matejak), D. Banović, (od 46. Novosel), Kovačko, Guja, Batarelo Čerdić, (od 64. Horvat), Štajdohar, (od 69. Grgić).

TRENER: Stjepan Babić.

IGRAČ UTAKMICE: Manuel Pratljačić.

Derbi između četvrtoplasiranog Rakovca i prvoplasirane Dubrave odigran je po sunčanom vremenu pred oko 250 gledatelja. Utakmica je opravdala epitet derbija kako po kvalitetnoj igri, prekrasnim zgodicima, ali i po izvrsnim vratarskim obranama te po korektnom navijanju i sportskom ozračju koje već dugo nije doživljeno u Rakovcu. Rakovec je ušao u pobjedničku seriju dok je lider Dubrava tražila bod(ove) na vrućem rakovečkom terenu koji bi im puno značili u mrtvoj utrci s Lonjom za osvajanje prvenstva. Derbi je imao veliki značaj za obje momčadi jer se, između ostalog, radilo i o međusobnom klupskom prestižu.

Dubravci su borbenije i spremnije ušli u utakmicu dok su Rakovčani bili mlaki, mlitavi i tromi. Gosti su bolju igru okrunili pogotkom već na početku utakmice u 6. minuti. Darijo Banović je dodao loptu Kovačku koji se oslobodio svojeg čuvara i potom s 14 m pogodio neobranjivo u desni donji kut. Guja se u 10. minuti izborio za udarac i 12 m snažno opalio, a Pratljačić čudesno obranio udarac. U prvih pola sata Dubrava je dominirala i imala pritisak dok su domaćini bili u podređenom položaju. No, Rakovec je izjednačio u 30. minuti nakon prve ozbiljne i vrlo lijepe akcije. Colarić je iznio loptu i pronašao Čerkeza koji je asistirao Krvariću koji sa 12 m odmjerenim i preciznim udarcem pogađa u desni donji kut. Matejak je u 34. minuti s desetak metara izveo atraktivni udarac škaricama, ali je lopta završila pored desne vratnice. U 41. minuti Batarelo Čerdić je iz slobodnog udarca s 20 m pogodio vratnicu. Pritisak gostiju se isplatio u 44. minuti jer je Baček u svom kaznenom prostoru srušio Guju i sudac Sučić je pokazao na bijelu točku. Upravo je i Guja izveo kazneni udarac kojem je Pratljačić pročitao šut koji je bio izrazito snažan i precizan pa ga nije uspio obraniti.

Rakovec je u nastavku pribrao svoje redove pa je drugo poluvrijeme proteklo u ravnopravnoj igri. Domaćin je imao veliku prigodu za izjednačenje u 47. minuti, ali je Grgoić s 10-tak m loptu prebacio iznad prečke. Igra se uglavnom odvijala između dva kaznena prostora, a Guja i Krvarić su pokušavala s udarcima s poludistance ugrožavati protivnička vrata. Velika borba odvijala se između Guje i Blažica te između Grgoića i Erića, ali sve u granicama sportske korektnosti. U 63. minuti Colarić je s 15 m iz okreta pogodio u gornji lijevi kut za izjednačenje rezultata. Ubrzo potom tri minute kasnije Rakovec je preokrenuo rezultat. Grgoić je primio loptu na 20-tak m i potom s ruba kaznenog prostora pogodio u desni donji kut. U 82. minuti Matejak je izveo slobodni udarac s 20 m, kojeg je Pratljačić krajnjim naporom obranio, odbijenu loptu je silovito sa 16 m pucao Kotoraš koju je opet Pratljačić bravurozno skrenuo u korner. Domaćin je u 88. izveo lijepu akciju u kojoj su sudjelovali Grgoić i Jaić, a Čerkezov udarac s 10-tak m iskosa s lijeve strane je vratar Alen Banović obranio. Rakovec je u finišu utakmice uspio sačuvati minimalno vodstvo protiv Dubrave i na kraju zasluženo pobijedio 3:2. Doduše, mogla je utakmica otići i na stranu Dubrave da je realizirala svoje šanse, ali ih je u tome spriječio domaći vratar Manuel Pratljačić, koji je svojim sjajnim obranama ponio epitet igrača utakmice. Rakovec se ovom pobjedom popeo na treće mjesto ljestvice 1. ŽNL Istok. Sudačka trojka na čelu sa sucem Stjepanom Sučićem je korektno vodila susret, ali su i sami igrači bez obzira na određene tenzije zbog značaja utakmice odigrali jednu prije svega kvalitetnu i borbenu utakmicu u granicama korektnosti.

Sudac Stjepan Sučić je podijelio 4 opomene. Kod Rakovca su požutjeli: Nikola Jendriš, Josip Blažic i Ivica Grgoić, a kod Dubrave Marko Kotoraš.

Zdenko Brezarić

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime