U derbiju pobjeda Gaja protiv Lonje

0
Komunalac add

PRVENSTVENA UTAKMICA, 18. KOLO 1. ŽNL ISTOK

GAJ – LONJA 2 : 1

Gaj. Igralište NK Gaj. Bez gledatelja.

Sudac: Mario Stanić 6,5. Pomoćnici: Dario Pranjić i Štefo Bičanić (svi iz Dugog Sela).

Delegat: Tomislav Posavec (Vrbovec).

Strijelci: 1:0 B. Čerkez (15), 2:0 B. Čerkez (37), 2:1 Kobaš (58).

GAJ: Kosovec 7, Brlečić 6,5, Subić 6,5, Šurmin 6,5, Tomić 7, Jaković 6,5, (od 77. Jurić -), Gerin 6,5, (od 77. Grgoić -), J. Gomerčić 6,5, (od 90. Magić -), Jankovec 7,  B. Čerkez 7, (od 60. S. Čerkez 6,5), M. Gomerčić 6,5.

Trener: Dalibor Milanović 6,5.

LONJA: Mandić 6, Solarić 6, (od 60. Pavić 6), Severec 6, Oroz 6,5, Delija 6, Ivoš 6,5, Salopek 6,5, Baček 6, (od 46. Forgač 6,5), Simonović 6, (od 76. Hren -), Pušić 6, (od 60. Pavlić 6), Kobaš 6.

Trener: Filip Oroz 6.

Igrač utakmice: Bojan Čerkez.

Isključenja: Matija Delija (85) i Josip Pavić (88).

Lokalni derbi između Gaja i Lonje odigran je u nervoznoj i borbenoj igri u kojoj su domaćini na krilima iskusnog Bojana Čerkeza zasluženo ostvarili prvu proljetnu pobjedu. Lonja je pak s druge strane svoje velike šanse olako promašila i na kraju ostala bez bodova.

Početak utakmice pripao je gostima iz Lonjice koji u prvih 10 minuta ne koriste dvije 100 postotne prilike. Najprije je Kosovec obranio udarac Simonovića s 6 m, a potom jeKobaš  iskosa s lijeve strane s 8 m pucao visoko iznad gola. Poslije gostujućih promašaja uslijedila je kazna u 15. minuti. Bojan Čerkez se varkom oslobodio svojeg čuvara i potom s 14 m neobranjivo pogodio u desni gornji kut. Novi šok za Lonju uslijedio je u 37. minuti. Ponovo je na scenu stupio maestralni Bojan Čerkez koji je ovaj puta iskoristio pogrešku gostujuće obrane i rutinski iz blizine postigao zgoditak.

U nastavku Lonja je sve karte bacile u napad koja je i bolju igru u 58. minuti pretvorila u zgoditak. Ivoš je snažno pucao iskosa s desne strane s 20 m, a odbijenu loptu je Kobaš u petercu pospremio u domaću mrežu. Iako su Lonjičani imali kontrolu lopte, previše su griješili u dodavanjima ili bezidejnim dugim loptama pokušavali ugroziti domaća vrata, koje su bile laki plijen za Kosovca, Tomića i ostale obrambene igrače. U drugom poluvremenu Lonja nije stvorila niti jednu izglednu priliku što samo govori kako su gosti neinventivno igrali. S druge strane Gaj se povukao i mudrom taktikom trenera Dalibora Milanovića uspio u dramatičnoj završnici sačuvati minimalno vodstvo.

Zdenko Brezarić

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime