U derbiju Lonji i Dubravi po bod

0
Komunalac add

PRVENSTVENA UTAKMICA 16. KOLO 1. ŽNL ISTOK

LONJA – DUBRAVA 1 : 1

LONJICA. Igralište NK Lonje. Gledatelja 80.

Sudac: Stjepan Sučić 7. Pomoćnici: Danijel Antolović i Stjepan Martinić (svi iz Velike Gorice).

Delegat: Branko Kralj (Sveti Ivan Zelina).

STRIJELCI: 0:1 M. Horvat (18), 1:1 Barišić (67 11m).

LONJA: Bagarić 7, Granić 7, (od 67. Gruden 6,5), Beljan 6,5, (od 46. Simonović 6,5), Blažević 6,5, (od 63. Delija 7), Pavlić 7, I. Tandara 6,5, Ivoš 7, Severec 7, (od 88. G. Pavić -), J. Tandara 6,5, (od 46. Velagić 6,5), Forgač 7, (od 87. J. Pavić -), Barišić 7,

TRENER: Igor Maksimović 7.

DUBRAVA: Kozumplik 7, Brkljačić 7, Grgić 7, (od 86. Brtan -), Grbavac 7, Fugaj 7, Novosel 7, Kamber 7, Bradić 7, M. Horvat 7, Matejak 6,5, (od 80. Baškarad), K. Horvat 6,5.

TRENER: Ivan Leboš 7.

IGRAČ UTAKMICE: Boris Kozumplik.

Derbi starih rivala između Lonje i Dubrave ispunio je sva očekivanja jer je utakmica bila uzbudljiva, neizvjesna i dramatična do samog završetka. Na kraju je svakoj momčadi pripao po bod, što je prema prikazanoj igri i najrealniji rezultat, iako su obje momčadi imale velike prigode da zabilježe pobjedu.

Početak utakmice pripao je domaćinu koji je vršio pritisak prema gostujućim vratima, ali su gosti prvi stvorili izgledne prilike. U 10. minuti Martin Horvat je probio po lijevoj strani i 10-tak m pogodio desnu vratnicu. Ponovo je Martin Horvat u 11. minuti bio opasna prijetnja po domaću obranu, ali je njegov udarac s 11 m završio u Granićevom bloku. Dubrava je povela u 18. minuti iz brzog kontranapada koji je bio odigran po desnoj strani kojeg je završio Martin Horvat jer je iz blizine postigao zgoditak. Za šokiranu Lonju u 24. minuti stiže novi šok jer je Ivan Tandara igrao rukom u vlastitom kaznenom prostoru pa je sudac Stjepan Sučić dosudio kazneni udarac za Dubravu. Međutim, udarac Martina Horvata s bijele obrane efektno je obranio vratar Tomo Bagarić. Prvi ozbiljni domaći udarac uputio je u 34. minuti Krešimir Forgač iskosa s desne strane s 10-tak m kojeg je obranio vratar Kozumplik. Prvo poluvrijeme proteklo je u boljoj igri Dubrave dok je Lonja puno griješila u pas igri i pokušavala individualnim akcijama da ugrozi gostujuća vrata.

U nastavku druga slika jer je Lonja povezala svoje redove, ali je opet Dubrava imala šansu u 47. minuti. No, nije se najbolje snašao Matejak koji je s 14 m tukao pored desne stative. U 56. minuti bila je izigrana gostujuća obrana, ali je u mat situaciji Severec s 11 m pogodio prečku. Barišić je u 63. minuti snažno tukao s 20 m, ali je uslijedila izvrsna obrana Kozupmlika.  Na dodavanje Severca u 65. minuti uslijedio je silovit udarac domaćeg kapetana Ivoša koji je završio pored desne vratnice. U eri domaćih napada u 67. minuti u gostujućem kaznenom prostoru srušen je Simonović pa je Sučić opravdano po drugi puta dosudio najstrožu kaznu za Lonju, koju je sigurno realizirao Barišić i poravnao rezultat. Martin Horvat je u 69. minuti tukao s 14 m, ali je krajnjim naporom Bagarić obranio udarac. U 77. minuti Ivoš je izveo slobodni udarac, a Delija nespretno zahvatio loptu s 7 m koja je završila pored lijeve stative.. Lonja je mogla do preokreta u 82. minuti kada je Severec dodao loptu Simonoviću kojem je šut s 5 m izvanredno obranio Kozumplik. U samoj dramatičnoj završnici utakmice, čvrsti i beskompromisni gosti izdržali su svim domaćim napadima pa je na kraju utakmica završila najpravednijim rezultatom 1:1. Sudačka trojka na čelu sa Stjepanom Sučićem korektno je i vrlo dobro obavila sudački dio.

Zdenko Brezarić

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime