U derbiju Dubrava i Milka Trnina odigrali bez pogodaka

0
Komunalac add

PRVENSTVENA UTAKMICA 7. KOLO 1. ŽNL ISTOK

DUBRAVA  – MILKA TRNINA 0:0

DUBRAVA. SRC Dubrava. Gledatelja 200.

Sudac: Zlatko Ilčić 7. Pomoćnici: Matija Golubić i Jurica Šarić (svi iz Dugog Sela).

Delegat: Danijel Gašpar (Peskovec).

DUBRAVA: A. Banović  6,5, Erić 6, (od 89. Horvat -), Novosel 6,5, Janjić 6,5, Kotoraš 6,5, Belić 6,5, Čurčić 7, Mamić 6, (od 58. Beganović 6), Guja 6, Bradić 7, Matejak 6,5, (od 78. Baškarad -).

TRENER: Alan Habuzin 6,5.

MILKA TRNINA: Moguljak 8, Tadić 6,5, Mihaljević 7, Zorbas 6,5, Janeković 6, (od 46. Majsec 6,5), Pretković 6, Ivanković 6, (od 78. Smiljanec -), Čičević, Fešta 7, Podgorski 6,5, Tišljar 6,5.

TRENER: Ivan Stanić 6,5.

IGRAČ UTAKMICE: Dejan Moguljak 6,5.

CRVENI KARTON: Dalibor Pretković (65).

Derbi drugoplasirane Dubrave i vodeće Milke Trnine nije oduševio jer se radilo o čvrstoj, borbenoj i požrtvovnoj igri, ali nije nedostajalo uzbuđenja. Međutim, u igri je bio veliki ulog pa je izostala atraktivna utakmica jer su obje momčadi krajnje taktički i disciplinirano odigrale derbi.

Dubrava je imala veliku prigodu već u 3. minuti, ali je Gujin udarac sa 7 m vratar Moguljak izvanredno obranio. Lijepu akciju su izveli domaći igrači u 18. minuti u kojoj je Bradić dodao loptu Mamiću kojem je Moguljak s 10-tak m skinuo šut. U 40. minuti Guja je tukao s 14 m i lopta prohujala uz lijevu stranu, iako je imao bolje postavljenog Bradića. Tijekom prvog poluvremena Dubrava je imala lagani pritisak dok su se gosti znalački branili i samo povremeno preko kontranapada pokušavali ugroziti domaći gol.

I u nastavku je Dubrava imala lagani pritisak dok su se gosti orijentirali na obrambene akcije. U 51. minuti Bradić je izveo korner s lijeve strane, a udarac Matejaka glavom Moguljak je sigurno uhvatio. Guja je imao drugu stopostotnu šansu u 60. minuti, ali je njegov udarac iz blizine Moguljak čudesno obranio. Sudac Zlatko Ilčić je u 65. minuti isključio Dalibora Pretkovića zbog drugog žutog kartona kojem je prvu opomenu dodijelio u 32. minuti. Dubrava je nakon igračke prednosti još ofenzivnije krenula prema gostujućim vratima. Matejakov udarac glavom u 70. minuti Moguljak brani. Gosti su prvi puta opasno zaprijetili tek u 72. minuti, kada je Fešta iz solo prodora šutirao sa 16 m, a Banović bravurozno obranio udarac. Bradić je u 87. minuti snažno šutirao iz slobodnog udarca s 20 m, ali je Moguljak sjajnom intervencijom spasio svoja vrata. Konstantni domaći pritisak u samoj završnici utakmice nije rezultirao pogotkom jer su se gostujući igrači obranili beskopromisnom, srčanom i krajnje discipliniranom igrom.

Dubrava je imala više od igre i nekoliko stopostotnih prigoda i bila je bliža pobjedi, ali su gosti predvođeni vratarom Dejanom Moguljakom ostavili srce na terenu te na kraju odnijeli ipak zasluženi bod u Vezišće.Sudac Zlatko Ilčić je dozvoljavao čvršću igru pa u par navrata nije sankcionirao preoštre startove, ali je pored isključenja Dalibora Pretkovića dodijelio 3 opomene. Kod domaćina je požutio Marko Kotoraš, a kod gostiju Ivan Fešta i Nikola Mihaljević.

 

Zdenko Brezarić

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime