U derbiju Ban Jelačić poražen od Dubrave

0
Komunalac add

PRVENSTVENA UTAKMICA 8. KOLO 1. ŽNL ISTOK

BAN JELAČIĆ  – DUBRAVA  0 : 3

VRBOVEC. Gradski stadion. Gledatelja 200.

Sudac: Matija Spudić(Ivanić-Grad). Pomoćnici: FranDe Villa (Križ) i Hrvoje Tišljar  (oboje iz Križa).

Delegat: Stjepan Pajač (Sveti Ivan Zelina).

STRIJELCI: 0:1 Bradić (11 11m), 0:2 Bradić (32 11m), 0:3 Mamić (47).

BAN JELAČIĆ: Jantoljak, D. Tarandek, Benedik, Ćosić, Dra. Tarandek, Aračić, Štefanac,Škrinjar, (od 70. Palikuća), Pušić, Boroša, (od 32. Z. Tarandek), Šuljak, (od 87. Jurić).

Trener: Saša Uremović.

DUBRAVA:A. Banović, Matejak, (od 53. Matejak), Janjić, Belić, Kotoraš, Čurčić,Beljan, Mamić, (od 63. Brkljačić), D. Banović, (od 77. Baškarad), Bradić,Novosel.

TRENER:Alan Habuzin.

IGRAČ UTAKMICE: Tihomir Bradić.

U derbiju između Bana Jelačića i Dubrave gosti su opravdali ulogu favorita i zasluženo pobijedili rezultatom 3:0. Dubrava je od samog početka nametnula svoj stil igre i pritisnula domaćina koji je bio prisiljen na defanzivnu formaciju. Udarci Bradića, Mamića i Beljana ili su završili u domaćem bloku ili ih je obranio Jantoljak. Gosti su poveli u 11. minuti jer je sudac Matija Spudić dosudio kazneni udarac za Dubravu. Iskusni Tihomir Bradić je preciznim udarcem s 11 m postigao pogodak. Poslije vodstva Dubrava je i dalje opasno prijetila, dok su nogometaši Bana Jelačića iz kontranapada ugrožavali gostujuća vrata. Sudac Spudić je dosudio drugi kazneni udarac za goste u 32. minuti. I po drugi puta Bradić je sigurno realizirao udarac s  bijele točke. Taj drugi kazneni udarac je izazvao kontroverze na tribinama Gradskog stadiona. No, delegat Stjepan Pajač je u Izvještaju o utakmici konstatirao: „ Kazneni udarci dosuđeni opravdano i realizirani za gostujuću ekipu.“

Na početku drugog poluvremena u 47. minuti Marko Mamić je pobjegao domaćoj obrani i svladao vratara Jantoljaka. Nakon toga Dubravci su zaigrali u sporijem ritmu jer su riješili pitanje pobjednika, zbog čega je domaća momčad uspostavila ravnotežu, pa se igra uglavnom odvijala između dva kaznena prostora. Dražen Tarandek je u par navrata silovito tukao prema gostujućim vratima s poludistance, ali je njegove udarce obranio Alen Banović. Iako je Dubrava bila opasnija i u drugom poluvremenu, mreže se više nisu tresle. Ban Jelačić je nastupio bez nekolicine standardnih igrača, dok je kvalitetni i razigrani sastav Dubrave rutinski stigao do trijumfa i nova tri boda u borbi za jesenski naslov.

U korektnoj i fer utakmici sudac Matija Spudić je dodijelio opomenu Josipu Ćosiću iz Bana Jelačića i Josipu Beljanu iz Dubrave.

 

Zdenko Brezarić

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime