U 2019. evidentirano deset divljih deponija na vrbovečkom području

0
Komunalac add

Vrbovečki gradski vijećnici sinoć su prihvatili Izvješće komunalnog redarstva o lokacijama i količinama odbačenog otpada, troškovima uklanjanja i provedbi mjera za uklanjanje odbačenog otpada u protekloj godini.

U svom je izvješću viša stručna suradnica za komunalno redarstvo Valentina Petanjek Špehar istaknula kako je redarstvo u 2019. godini evidentiralo ukupno deset divljih deponija na našem području. – Na lokacijama Dulepska, Vrbovec, Novo Selo, Topolovec, Pirakovec i potok Velika. Lokacije Dulepska i Novo Selo očistili su djelatnici Komunalca, a deponij u Topolovcu uklonio je nakon usmenog upozorenja počinitelj.

Akcija Zelena čistka

U travnju prošle godine održana je i akcija Zelena čistka kojom je obuhvaćeno više divljih deponija na lokaciji potok Zlenin. – U akciji je ukupno zbrinuto 720 kilograma glomaznog i drugog otpada –istaknula je Petanjek Špehar.

Foto: PD Vrbovec

Komunalac je zbrinuo i deponij na lokacijama Stari industrijski kolosijek i Pirakovec. Još nije uklonjen otpad s deponije potok Velika po rješenju izdanom prema Hrvatskim vodama. Usporedbe radi, u  2018. godini sanirano je pet divljih odlagališta. U protekloj godini nije bilo troškova uklanjanja odbačenog otpada.

Posljednji inspekcijski nadzor Ministarstva zaštite okoliša obavljen u 2018. godini utvrdio je da je uspostavljen sustav za zaprimanje obavijesti o nepropisno odbačenom otpadu te je utvrđeno da se obavlja redovit godišnji nadzor, nepravilnosti u radu nisu utvrđene.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime