Turska na krilima Halila Özdemira pobijedila Rumunjsku

0
Komunalac add

KVALIFIKACIJSKA UTAKMICA U-19 SKUPINE 6 ZA EURO U SJEVERNOJ IRSKOJ

TURSKA- RUMUNJSKA 2 : 0

VRBOVEC, Gradski stadion. Gledatelja 200.

Sudac: Bastien Deshepy (Francuska). Pomoćnici: Brice Parinet Le Tellier (Francuska) i Dominik Benković (Hrvatska). Četvrti sudac: Mateo Erceg (Hrvatska)

Delegat: David Fernandes Borbaran (Španjolska)

STRIJELCI: 1:0 Gulasi (82), 2:0 Özdemir (90+2).

TURSKA: Ertas, Yavuz, Kayali, Basyigit, Arikan, (od 62. Yilmaz), Gezek, Dagdeviren, Bars, (od 62. Bayram), Uzun, (od 72. Gulasi), Yildirim, (od 85. Sarikaya), Inanoglu (od 46. Özdemir).

IZBORNIK: Soykan Basar.

RUMUNJSKA: Rafaila, Aioanei, Tudose, Soptirean, Borza, (od 87. Moraru), Raicu, (od 79. Stancovici), Jalade, Pat. Dulcea, Mazilu, (od 79. Radulescu), Stan, (od 66. Kodor), Caragea, (od 66. Pop).

IZBORNIK: Pavel-Adrian Dulcea.

IGRAČ UTAKMICE: Halil Özdemir.

Rumunjska je puno bolje otvorila utakmicu jer je igrala agresivnije, borbenije i žustrije dok su se turski reprezentativci grčevito branili. No, Turska je prva ozbiljno zaprijetila u 13. minuti jer je Bars s desne strane vratio prizemnu loptu koju je Uzun s 11 m šutirao iznad vrata. U 19. minuti Stan je pobjegao turskoj obrani, ali je njegov udarac iskosa s lijeve strane s 10-tak m prohujao iznad gola. Veliku prigodu je imala rumunjska reprezentacija, ali je udarac Borze glavom s 5 m završio iznad vrata. Patrick-Adrian Dulcea je u 40 minuti nakon solo akcije tukao s 11 m, ali je udarac završio u turskom bloku.

U nastavku Turci su zaigrali puno bolje pa je bila uspostavljena ravnoteža na terenu. Mazilu je opasno zaprijetio u 61. minuti iskosa s lijeve strane, ali se Ertas istaknuo sjajnom obranom. Rumunjska je imala najveću priliku u 62. minuti jer je Stan pucao iz blizine, ali je loptu iz gol crte izbacio Gezek. Uzvratili su Turci minutu kasnije brzim kontranapadom po desnoj strani kojeg je udarcem završio Özdemir koji je prohujao uz desnu vratnicu. Turska je povela u 82. minuti jer je Gulasi iskoristio nepažnju rumunjske obrane i iskosa s desne strane s 14 m pogodio desnu vratnicu od koje se lopta odbila u mrežu. U zadnjih desetak minuta Rumunjska je sve dala u napad kako bi izjednačila što je otvorila puno prostora turskim napadačima. Pitanje pobjednika bilo je riješeno u sudačkoj nadoknadi u 90+2. minuti. Bayram je ubacio s lijeve strane, a Özdemir neometan primio loptu i s 10-tak m neobranjivo pogodio u desni donji kut za veliko slavlje na turskoj klupi. Utakmica između Turske i Rumunjske je na kraju završila rezultatom 2:0.

Zdenko Brezarić

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime