Turopolje nanijelo prvi poraz Kloštru

0
Komunalac add

9. KOLO, 1. ŽNL ISTOK, PRVENSTVO 2022./23.

Nakon 9. odigranog kola Kloštar je i dalje na prvom mjestu, unatoč tome što je doživio prvi poraz na domaćem terenu od Turopolja. Buna u turopoljskom derbiju srušila Vatrogasac. U Lonjici je Lonja u samom finišu zabilježila pobjedu protiv Gaja. Rakovec u derbiju trijumfirao protiv Dubrave. Milka Trnina zasluženo pobijedila Brcko. Ostrna slavila prvu jesensku pobjedu protiv Dinama Hidrela. Ban Jelačić i Posavec podijelili bodove. Poslije 9. kola u samoj završnicu jesenskog dijela čak 5 momčadi i to Kloštar, Turopolje, Buna, Vatrogasac i Lonja imaju priliku da osvoje tituli jesenskog naslova, a ne treba otpisati niti Dubravu.

Tradicionalno su derbiji između Lonje i Gaja prije svega bili borbeni i žustri s puno prekida i čvrstih duela i bez previše ljepote. Gosti su iznenadili domaćina jer su od samog početka nametnuli svoj stil igre.Kardinalnu pogrešku domaćeg vratara Tome Bagarića u 5 minuti nije kaznio Dominik Benko koji je  primio loptu neometan na 8 m i potom šutirao pored desne vratnice. U 7. minuti je Josip Gomerčić izveo korner s lijeve strane, Ivan Gašparec pucao glavom, a Bagarić s 5 m obranio udarac. Josip Gomerčić je u 10. minuti centrirao s desne strane, a Hrvoje Medverec s glavom šutirao loptu s 7 m iznad domaće prečke. Prvi domaći udarac uputio je Ivan Atlija u 17. minuti s ruba kaznenog prostora kojeg je sigurno uhvatio Kosovec. Pokušao je Ivan Marko Ivoš u 28. minuti ugroziti gostujuća vrata, ali je njegov udarac s 20 m završio u zagrljaju Tihomira Kosovca. Josip Gomerčić je u 44. minuti izveo korner s lijeve strane, a udarac Donagoja Badenića završio u naručju Bagarića. Prvo poluvrijeme je proteklo u boljoj igri Gaja dok su igrači Lonje puno previše griješili u pas igri koji nisu mogli sastaviti tri točna dodavanja. U nastavku ulaskom Matije Delije povezali su se redovi Lonje, ali su opet i drugo poluvrijeme bolje otvorili nogometaši Gaja koji su u 47. minuti imali veliku šansu. Dominik Benko je probio desni bok i vratio prizemnu loptu koju je zahvatio Gašparec i iz blizine pogodio Bagarića. Gaj je zasluženo poveo u 50. minuti. Josip Gomerčić je izveo korner s desne strane, a u gužvi je bio najprisebniji Badenić koji iz blizine zabija gol. Međutim, radost gostiju je trajala samo minuti. Ivoš je s 30 m silovito pucao i lopta je neobranjivo završila u lijevom donjem kutu. Lonja je preokrenula rezultat u samoj završnici utakmice u 88. minuti. Delija je u čvrstom duelu izborio loptu, koju je primio Danijel Solarić i ušao u kazneni prostor, gdje je lopta u ruku pogodila Medverca pa je sudac Jure Stojanović dosudio kazneni udarac za Lonju. Andrija Barišić je sigurno realizirao kazneni udarac za spretnu i sretnu pobjedu Lonje nad Gajem 2:1. Ovom pobjedom Lonja se popela na 5. mjesto s 4 boda zaostatka iza vodećeg Kloštra. Lonja ima povoljan raspored do kraja jesenskog dijela jer se u četiri preostala kola susreće sa momčadima iz donjeg dijela tablice pa stoga sportska javnost Lonjice očekuje nastavak pobjedničkog niza nogometaša Lonje u preostalim kolima. Međutim, da bi to Lonja ostvarila nudi „kraljevstvo za strijelca.“

Na derbiju između Rakovca i Dubrave viđena je jedna lijepa i kvalitetna utakmica koje je bila odigrana po kišovitom vremenu i koja je nudila obilje uzbuđenja, atraktivnih poteza, vratarskih obrana i zgoditaka. Rakovec je od prvog trenutka utakmice krenuo puno agresivnije, borbenije i dinamičnije od Dubrave koja je djelovala anemično, blijedo i bezbojno. Domaćin je poveo u 8. minuti. Ivica Grgoić je s lijeve strane vratio loptu Mihaelu Krvariću koji je 11 m loptu zakucao u desni donji kut. Nakon lijepe domaće akcije u 13. minuti Bojan Čerkez je tukao s 14 m, ali je njegov snažni udarac Boris Kozumplik obranio. Krvarićev udarac u 24. minuti s 14 m proletio je iznad gostujućih vrata. U prvih pola sata. utakmica je protekla u potpunoj dominaciji Rakovca, koji je nametnuo svoj stil igre dok su se gosti grčevito branili. Dubrava se vratila u utakmicu u 35. minuti. Kristijan Štefanac je izveo slobodni udarac s 25 m dodavši loptu neometanom Martinu Horvatu koji je ušao u kazneni udarac, šutirao loptu, koja je pogodila u ruku domaćeg igrača, pa je sudac Ivan Lučan dosudio kazneni udarac za goste. Martin Horvat je efektno postigao zgoditak iz kaznenog udarca. Rakovec je u 41. minuti ponovo stigao do rezultatske prednosti. Grgoić je iz slobodnog udarca s 25 m preko živog zida neobranjivo i prekrasno pogodio u desne rašlje. U drugom poluvremenu Dubrava je sredila svoje redove koje je proteklo u obostranoj napadačkoj igri. Štefanac je u 55. minuti izveo slobodni udarac, ali je njegov udarac Jurić sjajnom paradom obranio. Uzvratio je Grgoić u 58. minuti koji je snažno tukao iz slobodnog udarca kojeg je Kozumplik skinuo. Čerkezov udarac u 60. minuti s 14 m završio je uz desnu vratnicu. Martin Horvat je u 62. minuti snažno tukao iz slobodnog udarca s 25 m kojeg je Mijo Jurić krajnjim naporom skrenuo u korner. Dubrava je izjednačila rezultat u 63. minuti. Ivan Baškarad je izveo korner s desne strane, a loptu je nespretno zahvatio Nikola Jaić koja je završila u domaćoj mreži.  U 73. minuti Martin Horvat je prošao dva domaća igrača po lijevoj strani i vratio loptu Marku Fuliru koji se našao sam na 8 m ispred Jurića koji mu je izvanredno obranio 100 postotnu prigodu. Ponovo je Dubrava imala u 75. minuti šansu za preokret. Štefanac je s lijeve strane dodao loptu Fuliru kojem je iz blizine i po drugi puta Jurić skinuo 100 postotnu priliku. Rakovec je gostujuće promašaje kaznio u 85. minuti. Fran Baček je dodao loptu Grgoiću koji je 12 m preciznim udarcem pogodio u lijevi donji kut. Sve je bilo riješeno u 88. minuti jer je Jurić ispucao dugačku loptu koju je primio najbolji igrač utakmice Ivica Grgoić i potom matirao vratara Kozumplika za zasluženu pobjedu Rakovca protiv Dubrave 4:2. Rakovec je s novom pobjedom potvrdio mjesto u zlatnoj sredini dok je Dubrava doživjela treći poraz u nizu, ali se još uvijek nalazi blizu vodećim ekipama lige. S nova tri pogotka Ivica Grgoić dijeli prvo mjesto strijelaca s Martinom Horvatom.

Ban Jelačić je opasno visio tijekom cijele utakmice i tek je u samoj završnici spasio bod. Posavec je poveo u 26. minuti preko Dejana Joveša. Domaćin je izjednačio u sudačkoj nadoknadi u 90+1 minuti, a strijelac je bio Saša Uremović. Ban Jelačić se i dalje nalazi u crnoj seriji i krizi rezultata pa ga sada samo čudo može iščupati iz malodušja, melankolije, potištenosti i kronične neefikasnosti.

Ostali rezultati: Kloštar – Turopolje 1:2, Ostrna – Dinamo Hidrel 1:0, Buna – Vatrogasac 2:1 i Milka Trnina – Brcko 6:0.

Poredak: 1. Kloštar 20, 2. Turopolje 18, 3. Buna 18, 4. Vatrogasac 17, 5. Lonja 16, 6. Dubrava 15, 7. Milka Trnina 14, 8. Rakovec 14, 9. Brcko 12, 10. Dinamo Hidrel 10, 11. Posavec 8, 12. Ban Jelačić 5, 13. Gaj 5, 14. Ostrna 4.

Strijelci:

12 Grgoić Ivica (3 KU) (NK Rakovec) i Horvat Martin (5 KU) (NK Dubrava)

11 Fešta Ivan (1 KU) (NK Milka Trnina)

8 Perić Adrian (2 KU) (NK Turopolje)

6 Matković Damir (4 KU) (NK Vatrogasac (K)) i Ramadani Valmar (2 KU) (NK Kloštar)

5 Čerkez Bojan (NK Rakovec), Milićević Jure (NK Kloštar) i Žugaj Martin (1 KU) (NK Posavec)

4 Bradić Tihomir (NK Dubrava), Fulir Marko (NK Dubrava), Karlović Matej (NK Turopolje), Mihaljević Nikola (3 KU) (NK Milka Trnina), Uremović Saša (1 KU) (NK Ban Jelačić (B)) i Vuković Antonio (NK Brcko) 3 Darojković Silvio (NK Ostrna), Hasanović Leon (NK Dinamo Hidrel), Jambrešić Jurica (NK Turopolje), Štefner Toni (NK Vatrogasac (K)), Tomić Robert (NK Dubrava) i Žutak Lovro (NK Brcko)

2 Muhić Selver (NK Vatrogasac (K)), Benko Dominik (NK Gaj), Čičević Antonio (NK Milka Trnina), Gomerčić Josip (2 KU) (NK Gaj), Huđber Robert (1 KU) (NK Buna), Ivoš Ivan Marko (NK Lonja), Jambrek Josip (NK Ostrna), Kanceljak Alen (NK Milka Trnina), Khudoyberdiev Ikhtiyor (NK Posavec), Kožul Mario (NK Buna), Marković Ivan (NK Lonja), Mosković Antonio (NK Kloštar), Mušanović Damir (2 KU) (NK Brcko), Očić Dominik (NK Rakovec), Pazman Filip (NK Buna) i Zdunić Luka (NK Turopolje)

1 Agatić Robert (NK Brcko), Baček Dominik (NK Rakovec), Badenić Domagoj (NK Gaj), Barišić Krešimir (NK Vatrogasac (K)), Barišić Andrija (1 KU) (NK Lonja), Bencek Igor (NK Posavec), Brbot Ivan (NK Brcko), Brcko Alen (NK Kloštar), Brzović Filip (NK Vatrogasac (K)), Caput Matia (NK Vatrogasac (K)), Ćosić Josip (NK Ban Jelačić (B)), Filipović Bruno (1 KU) (NK Dinamo Hidrel), Galić Marko (NK Brcko), Gašparec Ivan (NK Gaj), Granić Andrija (NK Lonja), Grgić Goran (NK Dubrava), Habeić Mario (NK Ostrna), Hrkovac Fabrizio (NK Dinamo Hidrel), Jambrešić Ivan (NK Turopolje), Jandrić Patrik (NK Kloštar), Joveš Dejan (NK Posavec), Jurić Goran (NK Milka Trnina), Kletećki Mario (NK Kloštar), Koletić Matija (NK Milka Trnina), Kontić Ivan (NK Vatrogasac (K)), Kopejtko Vedran (NK Milka Trnina), Kovačić Luka (NK Buna), Krvarić Mihael (NK Rakovec), Kuten Anđelko (NK Gaj), Majsec Karlo (NK Milka Trnina), Mandić Stipo (1 KU) (NK Ostrna), Medverec Hrvoje (NK Gaj), Mikulić Marko (NK Ban Jelačić (B)), Mrkonjić Antonio (NK Buna), Nestić Matija (1 KU) (NK Ostrna), Pajur Patrik (NK Gaj), Perić Josip (NK Ostrna), Pratljačić Manuel (NK Rakovec), Pukšić Mario (NK Buna), Pušić Matija (NK Ban Jelačić (B)), Ronjak Vilim (NK Ban Jelačić (B)), Šejić Andreas (NK Turopolje), Severec Karlo (NK Lonja), Škrinjar Domagoj (NK Ban Jelačić (B)), Škrtić Andrija (NK Dinamo Hidrel), Stuparić Silvio (NK Milka Trnina), Tarandek Dražen (NK Ban Jelačić (B)), Vranek Ivan (NK Posavec) i Žarina Filip (NK Dinamo Hidrel).

Zdenko Brezarić

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime