Turopolje kaznilo domaće pogreške Bana Jelačića

0
Komunalac add

PRVENSTVENA UTAKMICA 5. KOLO 1. ŽNL ISTOK

BAN JELAČIĆ – TUROPOLJE 1 : 3

BANOVO, Igralište ŠRC Banovo. Gledatelja 50.

Sudac: Marko Vuković 7,5. Pomoćnici: Fran Posarić i Nikola Kamenarić (svi iz Svetog Ivana Zeline).

Delegat: Dragutin Bobinec (Šulinec).

STRIJELAC: 0:1 Perić (2), 1:1 Uremović (17), 1:2 Karlović (40), 1:3 Perić (49).

BAN JELAČIĆ: Brleković 6, Da. Tarandek 6, Šušak 6, Z. Tarandek 6, (od 87. Tolić -), Dr. Tarandek 6,5, Pušić 6,5, Ronjak 6, (od 57. Hren 6), Mikulić 6, (od 57. Jembri 6), Uremović 6,5, (od 87. Jurić -), Škrinjar 6,5,(od 57. Juričić 6), Benedik 6, (od 73. Kožar -).

Trener: Zdravko Tarandek 6.

TUROPOLJE: Budimir 7, Cavrić 7, Perić 7,5, Ceković 7, Avramović 7, (od 88. Bušić -), Karlović 7,5, Šejić 7,5, Josić 7, I. Jambrešić 7, Zorić 7, J. Jambešić, (od 78. Zdunić -).

Trener: Vlado Horvat 7.

IGRAČ UTAKMICE: Matej Karlović.

Početničku pogrešku Darka Tarandeka gosti su kaznili već u 2. minuti, a lijepi zgoditak postigao je Perić u desni gornji kut. Domaća inicijativa je urodila poravnanjem rezultata u 17.minuti. Benedik je dodao loptu Škrinjaru kojem je snažni udarac obranio Budimir, a odbijenu loptu u gostujuću mrežu pospremio Uremović. U 21. minuti Uremović nije realizirao veliku prigodu jer se našao sam ispred Budimira koji mu je obranio udarac. Ponovo Uremović nije iskoristio izglednu šansu u 35. minuti jer je tukao u Budimira. Turopolje je domaće promašaje kaznilo u 40. minuti. Avramović je silovito šutirao s 14 m, Brleković obranio, a pored uspavane domaće obrane Karlović zabio pogodak u lijevi donji kut. Opasnu gostujuću akciju u 44. minuti završio je Šejić udarcem s ruba kaznenog prostora pored desne vratnice.

Gosti su na početku drugog poluvremena u 49. minuti prelomili utakmicu u svoju korist. Perić je izveo slobodni udarac s 20 m i pogodio u desni donji kut. Potom je uslijedila jalova domaća inicijativa dok su gosti taktički vrlo dobro reagirali na taj pritisak. U 64. minuti šutirao je Ivan Jambrešić s 14 m, ali je udarac završio uz lijevu vratnicu. Dražen Tarandek je u 72. minuti ubacio loptu koju je zahvatio Škrinjar, koja je prohujala uz lijevu vratnicu. Gosti su izveli brzi kontranapad u 82. minuti kojeg je okončao Karlović udarcem iznad domaćih vrata. Avramović je u 88. minuti tukao iskosa s lijeve strane s 16 m, ali je Brleković obranio njegov šut.

Na kraju zaslužena pobjeda Turopolja protiv Bana Jelačića 3:1 koje je objeručke prihvatilo pogreške domaće obrane na kojima je na kraju i ostvarilo pobjedu. S druge strane sada je više nego očito da se Ban Jelačić nalazi u rezultatskoj krizi jer je u 5. kola osvojio sam jedan bod, a bez obzira na sve okolnosti, njihova igra nije toliko loša koliko je loša realizacija prigoda.

Zdenko Brezarić

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime