Turopoljac do preokreta u sudačkoj nadoknadi u Rakovcu

0
Komunalac add

JEDINSTVENA ŽUPANIJSKA LIGA, 29. KOLO

RAKOVEC – TUROPOLJAC 1 : 2

RAKOVEC. Igralište NK Rakovec. Gledatelja: nema.

Sudac: Antonio Vukadin 7. Pomoćnici: Zlatko Ilčić i Jurica Šarić (svi iz Dugog Sela).

Delegat: Ivica Krezo (Priluka, Livno).

STRIJELCI: 1:0 Baček (65), 1:1 Horvat (91+1), 1:2 Martinić (90+3).

RAKOVEC: Jurić 6, Štefinovec 6,5, Radotović 7, Baček 7, N. Jaić 7, Krvarić 5, M. Jaić 5, A. Novoselec 6,5, Očić 5, (od 72. Pavlović 5), Grgoić 6,5, Pajur 5.

TRENER: Hrvoje Koščević 6,5.

TUROPOLJAC: Kovačić 6, Martinić 7, Jandriš 6, Paradžik 7, Šandor 6,5, (od 68. Jaki 6), Čaić 6, Horvat 7, Fabijančić 6, (od 46. Šutalo 6,5), Anđelić 6, Halilić 6, Perić 6,5.

TRENER: Milan Marinić 6,5.

IGRAČ UTAKMICE: Stjepan Martinić.

Rakovčani su si samo krivi što su doživjeli poraz u sudačkoj nadoknadi jer su promašili 6 mrtvih šansi pa je Turopoljac sretno i spretno odnio sva tri boda u Kuće. Teško je shvatljivo da je domaća obrana „krvarila“ da bi sačuvala svoja vrata dok su napadači odigrali krajnje neodgovorno, indolentno i beskrvno, kao da ih u konačnici i nije briga kojim će rezultatom završiti utakmica.

Utakmica je odigrana po klizavom terenu, koji je bio ispunjen manjim ili većim vodenim površinama na ivici regularnosti igranja i po kišovitom i prohladnom vremenu. Rakovec je odmah na početku krenuo bez respekta protiv Turopoljca i već je u 2. minuti stvorena prva 100 postotna prilika. Grgoić je s desne strane vratio povratnu loptu koju je Pajur s 5 m uspio poslati iznad gostujućih vrata. Očić je u 7. minuti zapucao drugu 100 postotnu priliku jer je iz gužve šutirao loptu s 6 m visoko iznad gola. Turopoljac je opasno zaprijetio u 10. minuti preko Šandora koji je tukao s 11 m, ali je Jurić sigurno obranio udarac. Rakovec nije iskoristio treću 100 postotnu prigodu jer je Krvarić šutirao loptu s 8 m pored desne vratnice. Četvrta 100 postotna šansa za Rakovec zbila se u 33. minuti. Pajur je ubacio loptu s desne strane koju je zahvatio Mihael Jaić s 10 m i promašio gostujuća vrata.

Na početku drugog poluvremena u 50. minuti Šutalo je snažno tukao s 10 m, ali je Radotović  blokom otklonio opasnost. Rakovec je bolju igru ipak okrunio u 65. minuti utakmice. Dominik Baček je primio loptu na 20 m i prekrasnim lob udarcem svladao vratara Kovačića. Petu 100 postotnu priliku Rakovec nije realizirao u 75. minuti. Novoselec je probio po lijevoj strani i dodao loptu Mihaelu Jaiću koji je sa 7 m promašio gostujući gol. Šutalo je u 81. minuti škaricama s 10 m pucao iznad domaćih vrata. Šestu 100 postotnu prigodu Rakovec je zapucao u 88. minuti igre. Grgoić je idealno s lijeve strane dodao loptu Pavloviću koji je s 8 m neometan nonšalantno i mlako pucao pored desne vratnice.

I kada je sve mirisalo na pobjedu Rakovca, gosti su u sudačkoj nadoknadi preokretom stigli do pobjede. Šandor je spretno reagirao u 90+1 minuti na ubačaj lopte koju je glavom skrenuo u lijevi donji kut za izjednačenje. Šokirana domaća obrana je kapitulirala i po drugi puta u 90+3 minuti. Martinić je primio loptu na 14 m i preciznim prizemnim udarcem pogodio u desni donji kut za spretnu pobjedu Turopoljca 2:1.

Zdenko Brezarić

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime