Turistička zajednica Zagrebačke županije pokrenula akciju za podršku malim proizvođačima

0
Komunalac add

Turistička zajednica Zagrebačke županije ovih će blagdana kroz akciju „Božićna čarolija u vašem domu“, od 3. do 24. prosinca, poduprijeti male proizvođače sa svoga područja i pomoći da se glas o njihovu radu proširi. Lokalni su proizvođači okupljeni su kroz zanimljivo osmišljene kategorije koje će se mijenjati u tjednim ciklusima za vrijeme trajanja ove hvalevrijedne akcije; odmorite se i nagradite svoje tijelo, ukrasite svoj dom božićnom  čarolijom, pripremite svoj blagdanski stol i slatke tajne zagrebačke županije.

Dodatnom promocijom i nagradnim natječajem, koji će tijekom adventskog razdoblja provoditi na društvenim mrežama, žele pojačati svijest o tome koliko je važno cijeniti i kupovati lokalno. Također, ova nesigurna vremena pokazuju da je više nego ikad nužna suradnja između svih sudionika koji stvaraju turističku ponudu jedne destinacije.

Zagrebačka županija bogata je majstorima od zanata. Prepuna je vrijednih ljudi koji prirodne resurse  svog zavičaja pretvaraju u unikatne, lokalne proizvode. Jedan od ciljeva Turističke zajednice Zagrebačke županije je podići svijet o važnosti kupovine kod lokalnih proizvođača te pomoći proizvođačima u brendiranju i promociji proizvoda na koje možemo biti ponosni– istaknula je Ivana Alilović, direktorica Turističke zajednice Zagrebačke županije.

Zagrebačka županija sve više koristi i promovira proizvođače kroz autohtone gastro priče. Dobar primjer promocije su štrukle s tartufima, koje radi obrt Cipov iz Turopolja, a koja je ujedno osmislila i novi slatki proizvod s aromatičnim sastojkom. –Čokoladne praline Nautilus obiteljska su poduzetnička priča koja traje već 12 godina. Spoj pralina sa zagrebačkim tartufima naš je novi, inovativni proizvod i sretni smo što ćemo dio ponude koju će promovirati i Turistička zajednica– izjavili su iz obrta Cipov. Možda vam se ova gesta čini malenim korakom, ali mnogo takvih, malenih koraka, donosi dobro cijeloj zajednici, poručuju iz TZ Zagrebačke županije.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime