Patuljaste kozice s imanja Željka Vrščaka stigle u zagrebački ZOO

0
Komunalac add

Ovih su dana lijepe vijesti stigle s imanja našeg sugrađanina Željka Vrščaka, predsjednika Konjogojske udruge Vrbovec. Naime, tri njegove patuljaste koze otputovale su u Zoološki vrt Grada Zagreba, točnije u Dječji zoo.

Gostujući u našem programu, Vrščak je istaknuo kako su kozice tamo veoma vesele i zaigrane. – Zapravo već dugi niz godina surađujem sa Zoološkim vrtom Grada Zagreba. Njima je trebao pomladak, odnosno mlađe životinje za Dječji Zoo. Tako smo dogovorili suradnju i tri kozice su došle kod njih te tamo zaista uživaju. Jedna se čak i ojarila. Mogu reći da su presretne tamo – rekao je Vrščak.

Prije nekoliko dana bio je u posjeti u Zoološkom, a osim kozica, tamo se nalazi i Vrščakov ljamac. – Na posudbi je kod njih kako bi napario njihove ljame te kako bi bilo potomstva kod njih. Međutim, moj ljamac Čarli ne dozvoljava nikome osim meni da mu priđe, tako da sam morao doći tamo – kroz smijeh nam je ispričao Vrščak.

Inače, u štalama na njegovom imanju ima novosti na dnevnoj bazi. – Proljeće je, najljepše i najbolje doba godine. Hrpa mladunaca, od pilića, guščića, kozlića, janjaca, teladi, ždrijebadi… Mogao bih reći da iz svakog ćoška nešto viri. Jako je veselo kod nas – naglasio je na kraju.

Predsjednik Konjogojske udruge Vrbovec Željko Vrščak gost je u nedjeljnoj emisiji “Za naše selo” od 10 sati na 94,5 MHz. Osim o novostima iz njegove štale, govorit će i o aktualnostima iz Konjogojske udruge, nedavno održanoj godišnjoj skupštini, planovima za naredni period i drugim temama.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime