Tri nova slučaja zaraze u Zagrebačkoj županiji, izliječene četiri osobe

0
Komunalac add

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području naše županije danas, 9.07.2020. do 11:00 sati evidentirane su 192 osobe kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom. U odnosu na podatke od jučer radi se o tri osobe više, ali su i 4 osobe izliječene. Dva su nova slučaja zaraze u ispostavi Zaprešić i jedan novi slučaj u ispostavi Velika Gorica. Također, dva su izliječena slučaja u ispostavi Dugo Selo, jedan u Zaprešiću te jedan u ispostavi Vrbovec.

Tako su na području Zagrebačke županije trenutno aktivna 52 slučaja. Do sada su ukupno izliječene 133 osobe, a sedam ih je preminulo.

Napominjemo kako se podaci koje svakodnevno objavljujemo u isto vrijeme odnose na podatke zaprimljene od strane županijskog Zavoda do 11 sati, dok Nacionalni stožer objavljuje podatke dobivene do 14 sati. Iz toga proizlazi razlika u brojevima.

Broj oboljelih prema ISPOSTAVAMA Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije:

Napominjemo brojevi u tablici se odnose na ispostave Zavoda koji obrađuju podatke ZA GRAD I OKOLNE OPĆINE!

*promjena u tablici u odnosu na podatke od jučer za potvrđene slučajeve – 2 nova slučaja u ispostavi Zaprešić i jedan novi slučaj u ispostavi Velika Gorica

*promjena u tablici u odnosu na podatke od jučer za izliječene slučajeve – 2 izliječena slučaja u ispostavi Dugo Selo, te po jedan izliječen slučaj u ispostavama Zaprešić i Vrbovec

Stožer civilne zaštite Zagrebačke županije apelira na sve stanovnike da se pridržavaju svih donesenih mjera i uputa te da posebice vode računa o socijalnoj distanci. Također, pozivaju ih da izbjegavaju putovanja u zemlje u kojima je pogoršana epidemiološka situacija. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime