Tri nova slučaja na vrbovečkom području

0
Komunalac add

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području naše županije od početka pandemije do srijede, 21.10.2020. do 10:00 sati evidentirano je 1608 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom, izliječeno je 718 osoba, a 23 osobe su preminule. Trenutno je aktivno 867 slučajeva.

U odnosu na podatke od jučer oboljele su 73 osobe (gradovi – 3 Samobor, 2 Sveta Nedelja, 9 Zaprešić, 5 Jastrebarsko, 19 Velika Gorica, 4 Dugo Selo, 3 Vrbovec, 1 Sveti Ivan Zelina, općine – 2 Brdovec, 1 Jakovlje, 19 Pušća, 2 Dubravica, 1 Klinča Sela,  1 Kloštar Ivanić, 1 Bedenica), 43 osobe su izliječene, a 2 osobe su preminule (19.10. u Jastrebarskom i 20.10. u Pušći).

Od 73 novooboljele osobe 14 su kontakti prethodno oboljelih, 2 slučaja su povezana s bolničkom ustanovom, 2 slučaja su importirana iz i Hercegovine i Srbije, 1 slučaj povezan je s privatnom proslavom, 23 slučaja su povezana s domom za starije, za 18 slučajeva je nejasna epidemiološka anamneza, dok se podaci za još 13 osoba obrađuju. Samoizolacija je propisana za još 158 osoba.

Samoizolacija je propisana učenicima po jednog razreda osnovnih škola u Dugom Selu, Velikoj Gorici, Zaprešiću i Pušći zbog pozitivnog učenika te jednog razreda osnovne škole u Velikoj Gorici zbog pozitivnog djelatnika.

Nakon dojave o slučaju pozitivne korisnice doma za starije na području općine Pušća, učinjena je epidemiološka obrada svih korisnika i djelatnika doma, pri čemu je utvrđen pozitivitet kod 12 korisnika i 9 djelatnika. Jedna korisnica preminula je 20.10.2020. Epidemiološka obrada je u tijeku.

Podsjećamo kako su posebne epidemiološke mjere za područje Zagrebačke županije na snazi do kraja listopada. Više na https://bit.ly/3kSadw6.

Stožer civilne zaštite Zagrebačke županije apelira na sve stanovnike da se pridržavaju svih donesenih mjera i uputa te da posebice vode računa o socijalnoj distanci. Također, pozivaju ih da izbjegavaju putovanja u zemlje u kojima je pogoršana epidemiološka situacija. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana.

* Podaci za novooboljele odnose se na gradove i općine u kojima oboljeli imaju prebivalište.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime