Trešnjevka kaznila sve slabosti Vrbovca

0
Komunalac add

PRVENSTVENA UTAKMICA 19. KOLO 3. NL CENTAR

VRBOVEC – TREŠNJEVKA 1 : 4

VRBOVEC. Gradski stadion. Gledatelja 100.

Sudac: Vlatko Mlinarić (Sisak) 7. Pomoćnici: Hrvoje Vitković (Sisak) i Antonio Šaško (Popovača).

Delegat: Leonardo Bošnjak (Zagreb)

STRIJELCI: 0:1 Burić (19), 1:1 J. Colarić (23), 1:2 Burić (43), 1:3 Burić (62), 1:4 Radović (78).

VRBOVEC: Kralj 5,5, Videc 5, K. Colarić 5, Lovrić 6, Jantoljak 6, Ćosić 5,5, (od 85. Balakai -), Škaro 5,5, Trošić 6,5, J. Colarić 6,5, Martinović 5,5, Turk 5, (od 79. Gašpar -).

TRENER: Dražen Biškup 5,5.

TREŠNJEVKA: Lončarić 7, Dujmović 7, (od 87. Mihelić -), Budimir 7,5, Josić 7, Tičak 7, (od 80. Radovanović -), Josipović 7,5, (od 87. Crnjak -), Carl 7, Mioč 7, Burić 8, (od 70. Radović 7), Pereža 7,5, (od 87. Erceg -), Puklin 7.

TRENER: Dario Jančić 7.

IGRAČ UTAKMICE: Vladimir Burić.

Trešnjevka je zasluženo pobijedila u Vrbovcu jer je kaznila sve pogreške domaćina koji tako nije napravio nikakav pomak pa se i dalje nalazi u glibu zone ispadanja. Doduše, Vrbovec je nastupio u oslabljenom izdanju, ali bez potrebne doze agresivnosti, požrtvovnosti i žustrine u duelima i skok igri.

Početak utakmice pripao je Vrbovčanima dok su se Zagrepčani disciplinirano branili. Trošić je u 12. minuti dijagonalom pronašao Vlatka Martinovića koji je s 10-tak m prebacio gostujućeg vratara Lončarića i pogodio prečku. Nakon pogreške Leonarda Jantoljaka u 17. minuti veliku šansu imao je Vladimir Burić koji je 10-tak m šutirao pored desne vratnice. Gosti su poveli u 19. minuti jer je Burić iz gužve u kojoj je domaća obrana loše reagirala glavom postigao pogodak. Josip Colarić je izjednačio u 23. minuti koji je iz slobodnog udarca s 20 m neobranjivo pogodio u desne rašlje. Gosti su izveli brzi kontranapad u 25. minuti kojeg je iskosa s lijeve strane udarcem završio Josipović, a intervencijom se istaknuo vratar Niko Kralj. Uzvratio je Vrbovec 31. minuti jer je Martinović sjajno tukao s 20-tak m, ali je Dominik Lončarević izvrsno obranio udarac. U 41. minuti pogriješio je Kristijan Colarić na lijevoj strani, ali Zagrepčani to nisu kaznili. No, Trešnjevka je ponovo povela u 43. minuti jer je Burić pored beskrvne domaće obrane i po drugi puta glavom svladao vratara Kralja. Tako se po tko zna koji puta desilo u ovom prvenstvu da u finišu prvog dijela Vrbovčani redovno primaju pogotke.

U nastavku Vrbovec je zaigrao agresivnije i stvorio izglednu prigodu za izjednačenje u 52. minuti. Josip Colarić je dodao loptu Martinoviću na rubu kaznenog prostora koji je nepotrebno zakomplicirao situaciju jer nije šutirao niti je dodao loptu slobodnom Marlu Turku pa su na kraju gosti uspjeli otkloniti opasnost. Deset minuta kasnije pitanje pobjednika je bilo riješeno. Domaći kapetan Mario Ćosić je u 62. minuti nepotrebno na sredini terena izgubio loptu pa je Karlo Josipović probio desnu stranu i asistirao Buriću koji je iz blizine postigao i treći zgoditak. Potom se potpuno raspala igra domaće momčadi dok su gosti pas igrom kontrolirali situaciju na terenu. Josipović je u 75. minuti snažno tukao, a Kralj krajnjim naporom loptu izbacio u korner. Trešnjevka je zaključila utakmicu i četvrtim zgoditkom u 78. minuti jer je Angelo Bernardo Radović iz blizine rutinski pogodio domaću mrežu za uvjerljivi trijumf Zagrepčana nad slabim Vrbovcem 4:1.

Kod domaćina je požutio Mihael Zrinščak na klupi zbog prigovora, a kod Trešnjevke Antonio Tičak na terenu radi preoštrog starta.

Zdenko Brezarić

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime