Trener Žabnice Dario Baričević: Spremni smo za rezultatski pomak prema vrhu 2. ŽNL Istok

0
Komunalac add

Žabnica je prošlu sezonu u 2. ŽNL Istok završila na 5. mjestu u kojoj je osvojila 39 bodova. U 24 prvenstvene utakmice Žabnica je ostvarila 11 pobjeda, doživjela 7 poraza i odigrala najviše neriješenih utakmica u ligi, sveukupno 7, uz gol razliku 51:50. Zlatnu sredinu nogometaši Žabnice su izborili vrlo dobrim igrama u proljetnom dijelu. Time su skrenuli pozornost na kvalitetu i potencijale mlade momčadi koja bi u idućim sezonama trebala nastaviti uzlaznu putanju. Rezultatskim pomacima i afirmaciji mladih igrača Žabnice doprinosi trener Dario Baričević koji se na trenerskoj klupi nalazi treću sezonu.

O početku priprema za novu sezonu u 2. ŽNL Istok trener Dario Baričević je ukratko izvijestio da su ciljevi za novu sezonu rezultatski pomak u odnosu na prošlo prvenstvo koje su završili na petom mjestu. – Bio bi zadovoljan kada bi nastavili dobre igre iz proljetnog dijela, kada smo odigrali devet utakmica u nizu bez poraza. Smatram da ova mlada, poletna i potentna momčad može napraviti još bolji rezultat. Međutim, da bi nastavili dobre igre u kontinuitetu trebamo imati odgovoran i pozitivan odnos prema treninzima i redovnim dolascima na utakmice. Klub se ponosi s velikim brojem djece u dvije kategorije, a posebno s juniorima kojih ima puno i od kojih se očekuje da neki u budućnosti budu nositelji igre u Žabnici – rekao je Baričević.

Iz kluba su otišli Valentino Ščuric i Robert Jurišić u Farkaš iz Farkaševca i Ivan Bedeković u Rakovec. – Želim im sreću u njihovim novim klubovima i zahvala za dosadašnju korektnu suradnju i pristup. U klub su došli Antonio Škrinjar iz Mladosti iz Brezina, Darko Tuk iz gradečke Slobode, Stiven Latinović iz Croatije (Nova Kapela), Gogo Blažic i Valentino Peternac iz Vrbovca te Kristijan Ukaj, kao slobodan igrač. Prvi puta u povijesti u klub dolaze i tri igračka pojačanja iz Kosova: Sulejman, Idriz i RagibCani – istaknuo je Baričević.

U klubu su ostali: Mijo Tokić, Josip Tokić, Mario Ivan, Antun Ivan, Marko Hrebak, Marko Gajšek, Robert Ević, Danijel Ević, Luka Škrnjug, Marko Matijević, Antonio Jurak, Benjamin Atlija, Matija Atlija, Dragan Atlija, Marko Baričević, Filip Vimislicky, Dijano Martinović, Martin Gajšek, Dino Radosavac, Mihael Dončević, Đuka Slunjski i Željko Kukec.

Pripreme su počele 1. kolovoza s odigravanjem pripremne utakmice s Dubravom koju su domaćini dobili rezultatom 4:2. Prema daljnjem tijeku priprema igraju sljedeće utakmice: 8. kolovoza, Mladost (Brezine), 14. kolovoza, memorijalni turnir „Vladimir Mudrić“ u Gradecu na kojem uz domaćina Slobodu sudjeluju još Lonja i Ban Jelačić (Banovo), 22. kolovoza memorijalni turnir „Kostiha-Hajduković“ u Žabnici, Zrinski (Farkaševac Samoborski) i 29. kolovoza Farkaš (Farkaševac). – Ove jeseni igramo veći broj utakmica kako bi se što bolje uigrali jer nam je pristupilo 9 novih igrača. Treba se dati svima prilika da pokažu što znaju kako bi se u novo prvenstvo startalo što spremnije i s najkvalitetnijim igračkim kadrom. Sigurno da ćemo raditi i fokusirati se na poboljšanju igre u obrani jer smo u prošlom prvenstvu primali previše „lakih“ golova – dodao je Baričević.

Klub je posebno ponosan na svoju veteransku ekipu koja se bori za sam vrh lige VNL NS Dugo Selo. Prigodom održavanja memorijalnog turnira „Kostiha – Hajduković“ veterani Žabnice će ugostiti bivšeg prvoligaša Suhopolje.“

Zdenko Brezarić

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime