Trener Vrbovca Dražen Biškup: „Vrbovec ima igračku kvalitetu i momčadski karakter za rezultatski uzlet“

0
Komunalac add

Šokantna i traumatična, ali sa sretnim završetkom prošlogodišnja sezona u kojoj je Vrbovec u zadnjem kolu pobjedom protiv prvaka Jaruna ostao u 3. HNL Središte, ušla je u antologijska klupska ostvarenja. Na pomolu je novo prvenstvo, nova dokazivanja s novim klupskim ciljevima, ali i sa stečenim iskustvima kako u Upravi, tako i u trenerskom i igračkom kadru.

Uoči starta sezone 2021./22. u 3. HNL Središte izjavu je dao trener Dražen Biškup.

S kojim ambicijama kreće Vrbovec u novo prvenstvo?

Novo prvenstvo je prilika za Vrbovec da se predstavi u novom i kvalitetnijem svijetlu i da nastavimo s kvalitetnim igrama koje smo prikazali u proljetnom dijelu. Prema tome ne želimo više preživljavati situaciju u kojoj smo bili u prošlom prvenstvu jer to Vrbovec jednostavno po svom renomeu ne zaslužuje. Ovo prvenstvo je drugačije u odnosu na prošlo jer se ponovo mijenja sustav natjecanja i dolazi do formiranja 3. jedinstvene nogometne lige u sezoni 2022./23.

Ambicije kluba su podizanje razine igre, a to znači i podizanje rezultatskog uzleta. Vrbovec ima igračku kvalitetu i momčadski karakter da se ostvari taj pozitivni rezultatski pomaku gornji dom prvenstvene tablice jer je momčad ostala na okupu. No, idemo utakmicu po utakmicu kako bi ostvarili taj igrački i rezultatski napredak. Bez obzira što pred nama nije imperativ rezultata, Vrbovec ne odustaje od što boljeg bodovnog rezultata, jer mu to klupska povijest nalaže kao i cjelokupna sportska infrastruktura na Gradskom stadionu koju posjeduje.

S kojim igračkim kadrom Vrbovec kreće u jesenski dio?

Vrbovec u jesenski dio kreće takoreći s istom ekipom s prošlog prvenstva. Klub su napustili Vlatko Martinović, Filip Busija i Mislav Antonio Fugaj dok se Filip Pluščec oprostio od seniorske karijere. U ljetnom razdoblju su nam pristupili Krešimir Frigan koji je stigao iz Croatie iz Hrastja i Ivan Lovrić iz zagrebačkog Španskog. U igračkom kadru su slijedeći igraći: Alen Babić, Karlo Dražen Bilić, Antonio Boroša, Alen Bubnjar, braća Domagoj, Josip i Kristijan Colarić, Mario Ćosić, Patrik Hercig, Filip Kliček, Martin Krizmanić, Antonio Režabek, Josip Slišković, Bruno Škaro, braća Gabrijel i Martin Tolić, Dino Tomas, Goran Trošić i Mihael Zrinščak.

Vrbovec na raspolaganju ima mlade igrače koji su stasali u Nogometnoj školi Vrbovec: Alena Bubnjara, Kristijana Colarića, Brunu Škaru, Filipa Kličeka i Patrika Herciga koji su u prošlom prvenstvu na izuzetno težak način stjecali igračka iskustva. To je ujedno i velika pohvala za rad u NŠ Vrbovec. Na njih se ozbiljno računa, a opet kao mladi igrači trebaju vremena da stasaju u prave igrače koji će biti nositelji igre Vrbovca i za to treba ponajprije strpljenja, jer se igrač ne postaje preko noći.

Momčad još uvijek ima puno prostora za igrački napredak jer težimo bržoj i kombinatornoj igri, čvrstini duela, pojačanoj moći ponavljanja i boljoj kondicijskoj pripremi. Moramo popraviti segmente igre da primamo što manje zgoditaka, a istodobno da imamo što bolju realizaciju. To će se kroz treninge i utakmice poboljšavati kako na individualnom, tako i na momčadskom dijelu. Sigurno ćemo ostvariti taj pomak u igri naše momčadi jer kao što sam već naveo, Vrbovec ima nogometaše da igramo kvalitetno, atraktivno i efikasno na veselje svih naših članova, navijača i simpatizera.

Koji su po Vašem mišljenju glavni favoriti u predstojećem prvenstvu za naslov prvaka?

Uvijek je nezahvalno govoriti o prognozama, ali držim da se kao prvi favorit profilirao Karlovac 1919. koji je odigrao odlično proljetni dio u prošlom prvenstvu. Tu je i prošlogodišnji viceprvak ekipa Trnja, pa Zagorec i Dugo Selom, koji su neki od njih glasnije, a neki potiho najavili borbu za ulazak u 3. jedinstvenu ligu. Svi klubovi su se pojačali, vrijedno su trenirali, imaju svoje ambicije i htijenja da svoje potencijale što bolje iskoriste u ostvarivanju ciljeva. Očekuje nas u svakom slučaju zahtjevno, zanimljivo i uzbudljivo prvenstvo. Možda, netko iskoči svojom kvalitetom na koga se i ne računa, ali sve će se već vidjeti nakon prvih 5 kola kako koji klub diše u jesenskom dijelu.

U 1. kolu igrate na neugodnom i teškom gostovanju kod Karlovca 1919. Što očekujete na startu prvenstva?

Nije nam moglo pasti teže gostovanje na startu jesenskog dijela jer kao što sam već ranije napomenuo Karlovac 1919. je po mom mišljenju glavni favorit. Kvalitetna su momčad koja zavrjeđuje respekt jer igraju moderan i kvalitetan nogomet, a naročitu su dominantni i opasni na svom domaćem terenu. Međutim, mi smo već dokazali u proljetnom dijelu da možemo igrati protiv svakog protivnika i to kada nam je nad „glavom visio mač“ od ispadanja. Prema tome Vrbovec ima iskustva kada su se na teškim terenima osvajali bodovi, a to nije nebitna činjenica za cjelokupno ozračje u seniorskoj momčadi. Mi ćemo igrati svoju igru, imamo svoje adute i tražiti ćemo pozitivan rezultat. Za prvi proljetni susret konkuriraju svi igrači, osim Dine Tomasa koji odrađuje crveni karton iz zadnjeg kola prošlog prvenstva.

Napomenimo na kraju da je Vrbovec odigrao 7 pripremnih utakmica: 24.07. Vrbovec – Samobor 3:1, (Krizmanić, Slišković i Boroša), 28.07. Radnik Križevci – Vrbovec 2:4, (J. Colarić, Trošić, Babić i Martinović), 05.08. Vrbovec – Jarun 1:2, (Martinović), 07.08. Kustošija – Vrbovec 1:0, 11.08. Vrbovec – Mladost (Ždralovi)1:2, (J. Colarić), 14.08. Vrapče– Vrbovec 2:2, (D. Colarić i Babić) i 20.08. Vrbovec – Dugo Selo 2:2, (J. Colarić i D. Colarić).

 

Zdenko Brezarić

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime