Trener Slobode Alan Habuzin: „Sloboda je stekla iskustvo borbe za prvaka!“

0
Komunalac add

Otkada je Alan Habuzin sjeo na trenersku klupu Slobode prošle godine, u klubu je ponovo zavladala pobjednička atmosfera, a Gradec se probudio iz nogometne letargije. Očito je da je Habuzin napravio vrlo dobar posao jer se s vrlo mladom ekipom u prošlom prvenstvu borio za naslov u 2. ŽNL Istok. Sloboda je na kraju sezone završila na 3. mjestu iza prvaka Brcka iz Brckovljana i drugoplasiranog Graničara iz Tučenika. Nogometaši Slobode su od 18 utakmice pobijedili 13 puta, 2 puta remizirali i 3 puta doživjeli poraz, uz gol razliku 64:27. Sloboda se tako nakon nekoliko godina tavorenja u donjem dijelu tablice po završetku prošlog prvenstva ponovo našla u samom vrhu druge županijske lige.

Trener Alan Habuzin komentirao je ostvareni rezultat Slobode u prošloj sezoni. – Dakle, sezona je za gradečku Slobodu bila uspješna, posložili smo se i postali ekipa koja se dodugo borila za prvo mjesto, ali smo mlada smo ekipa i skupljamo iskustvo sa svakim treningom i utakmicom. Ova sezona je poslužila i na adaptaciju odnosno prilagodbu ekipe na mene, a i ja sam trebao upoznati ekipu, sve njene vrline i naravno pokoju manicu na kojima ćemo žestoko raditi da bi ih ispravili za početak iduće sezone o kojoj još ništa ne znamo, ni koliko će nas biti u ligi ni kada će početi. No, nadam se da to budemo saznali u što skorije vrijeme. Kroz sezonu je kroz naš klub tj. treninge prodefiliralo vise od 25 igrača, no ostalo je 17-18 igrača koji su se isprofilirali prirodnom selekcijom – rekao je Habuzin.

Dodaje kako mu je drago da su igrači shvatili što se od njih očekuje. – Mislim da je liga od 10 klubova ok, ali isto tako mislim da bi se trebalo igrati trokružno. Drago mi je da su mladi igrači konačno shvatili što od njih očekujem i iduću sezonu budemo jako opasni. Zbilja smo mlada ekipa. Marko Rajtar recimo ima 17 godina, Patrik 17 godina, a jedan je stoper drugi golman, pa Vinceković, Majstor, Funtak, Jakopitz, Žeger, Šoštarić  uzveć super prekaljene, ali ipak mlade igrače kao Filip Vodopija, Toni Vodopija ili Tokalić. Najveća mi je želja da Martinjak odigra pravu sezonu. Naravno neću nikoga imenovati ni isticati što se tiče zasluga. No, moram ipak istaknuti braću Ivana i Andriju Blažinović, naše kapetane koji na terenu vode ove mlade dečke i koji su pravi i ljudski i igrački autoriteti i koji uvijek idu 100 posto na sat – dodao je.

Istaknuo je da je zadovoljan odazivom igrača na treninge, ali da to može još i bolje. – Mislim da smo u jednoj sezoni puno naučili. Znači od izlaska iz svlačionice pa do fešte u svlačionici nakon pobjede. Postajemo klapa i to nam u idućoj sezoni bude najveća forca. Moram napomenuti da je Gradec sredina koja voli nogomet i koja ima veliku nogometnu tradiciju i jako mi je lijepo jer sam srdačno primljen i vidim da Gradec diše sa svojom ekipom. Moram napomenuti i Upravu koja odlično radi svoj posao i ovih dana je posvećena igračkom kadru tj. 2-3 pojačanja za iduću sezonu. Naravno imam veliku sreću da mi je uvijek na raspolaganju moja i lijeva i desna ruka, a često i više od toga, Tomislav Mudrić. Mislim da smo dobar tandem – naglasio je.

Habuzin je na kraju uputio čestitku Brcku na osvojenom prvom mjestu i najavio nominaciju tj. kandidaturu u idućoj sezoni za ulazak u prvu županijsku ligu istok. – Ostajem u Slobodi jer moram završiti ono što sam i započeo, a to je da moja ekipa i ja podarimo Gradecu 1. ŽNL Istok. Pobjeda nije sve, pobjeda je jedino što postoji – zaključio je.

 

Zdenko Brezarić

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime