Trener Rakovca Hrvoje Koščević: Rakovec treba biti odskočna daska mladim igračima!

0
Komunalac add

Hrvoje Koščević četvrti je trener na klupi fenjeraša Rakovca, člana JŽNL-a NS Zagrebačke županije, koji je na tom mjestu naslijedio Ivana Spajića. Trenerskim poslom počeo se baviti 2011. godine, a u prijašnjem razdoblju bio je trener seniora u Gaju i u Slobodi iz Gradeca te u Nogometnoj školi Vrbovec. Hrvoje Koščević je napravio pomak u rakovečkoj momčadi, a posebno je bila impresivna pobjeda nad Lomnicom. Svjestan je u kakvoj se situaciji nalazi rakovečki klub, ali ne gubi vjeru u momčad i ne odustaje od mogućnosti razvoja Rakovca i mladih nogometaša iz vrbovečkog bazena.

Mjerodavnima u klubu sam iznio svoju viziju na temelju koje ćemo pokušati ostvariti puno bolji razvitak NK Rakovec. Osnovna ideja je da se uz razvoja igrača iz rakovečkog “bazena” pokuša ostvariti i dugoročna suradnja s NK Vrbovec. Kad kažem suradnja prvenstveno mislim na razmjenu igrača. Duboko sam uvjeren da bi mladim igračima NK Vrbovca (izlaznim juniorima) naš klub poslužio kao idealna odskočna daska za daljnji razvitak njihovih karijera. Smatram tj. znam da im je potrebna određena prilagodba za seniorski nogomet i stoga ih treba ciljano usmjeriti u prikladnu sredinu. Rijetki su izlazni juniori  koji odmah “upadnu” u prvi sastav seniora, određeni period prilagodbe je nužan. Što se tiče razvoja nogometa NK Rakovec je otvoren za progresivnu suradnju sa svim klubovima u NS Vrbovec. Što se tiče trenutnog plasmana tj. sadašnjeg i budućeg statusa u JŽNL spremni smo na sve scenarije i opcije, ako i ispadnemo u I. ŽNL gledat ćemo da se ekspresno vratimo u viši rang – rekao je trener Hrvoje Koščević.

Nedvojbeno da uz motiv dokazivanja na trenerskom području, Hrvoje Koščević ima bogato igračko iskustvo, prožeto i međunarodnim nogometnim iskustvom. Kao talentirani mladi nogometaš prošao je sve selekcije hrvatskom prvoligašu u NŠ Osijek te je bio pred ulaskom u seniorski sastav. Igrao je za osječki OLT Metalac i Grafičar Vodovod, Croatiju iz Toronta, njemački TSW Ebermannstadt, PIK Vrbovec, Lonju iz Lonjice, Farkaševac te za veterane Vrbovca i Gaja.

 

Zdenko Brezarić

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime