Trener NK Žabnice Dario Baričević: „Afirmacija mladih igrača!“

0
Komunalac add

Žabnica je jesenski dio u II. ŽNL istok prezimila na 6. mjestu sa 16 osvojenih bodova. U 12 odigranih utakmica ostvarila je 4 pobjede, 4 neodlučena rezultata i doživjela 4 poraza uz gol razliku 25:24. Iako se moglo i stepenicu više u klubu su zadovoljni s postignutim rezultatima jer je momčad Žabnice sastavljena od mladih igrača. Stoga se u Žabnici u proljetnom dijelu okreću prema afirmaciji upravo mladih igrača kako bi isti stekli dragocjeno igračko iskustvo. Pri tome se želi polučiti i što bolji rezultat kako bi u svlačionici zavladao pobjednički mentalitet i pozitivno sportsko ozračje u klubu.

U povodu početka priprema kao i igračkim pojačanjima Žabnice izjavu je dao trener Dario Baričević. –Pripreme su krenule prozivkom 14. veljače 2021. godine te tjelesnom pripremom igrača u sljedećem tjednu. Ambicije kluba za ovu polusezonu su što bolji rezultat, pritom je bitna afirmacija mladih igrača koji bi u narednim godinama trebali bili oslonac kluba. U zimskom prijelaznom roku u klub su stigli: Valentino Ščuriciz Mladosti (Kloštar Podravski), Mario Ježek i Dijano Martinovićiz Croatije (Nova Kapela) i Goran Špindrić kao slobodan igrač. Ova četiri igrača će sigurno biti pojačanje za klub. U isto vrijeme iz kluba je otišao samo Mihael Mesar kojem želim sreću u novoj sredini – rekao je Baričević.

Treba napomenuti da su dva juniora Gogo Blažic i Valentino Peternac, inače i igrači prvog sastava, prepoznati od strane voditelja Nogometne škole Vrbovec Željka Majcena te su se priključili svom uzrastu u NK Vrbovec. Sastav seniorskog tima u proljetnom dijelu čine: Petar Marčinković, Mijo Tokić, Josip Tokić, Roberto Ević, Danijel Ević, Benjamin Atlija,Matija Atlija, Dragan Atlija, Ivan Bedeković, Marko Gajšek, Martin Gajšek, Antonio Jurak, Marko Matijević, Mario Ivan, Antun Ivan, Marko Hrebak, Luka Škrnjug, Marko Poštolka, Marko Baričević, Filip Vimislicky, Dijano Martinović, Mario Ježek, Goran Špindrić,Valentino Ščuric, Robert Jurišić, Đuka Slunjski, Dino Radosavac…

Zbog COVID mjera koje su uzrokovale kašnjenje s pripremama, predviđene su samo tri trening utakmice. U prvoj utakmici s Rakovcem doživjeli smo poraz od 0:6. No gledajući da smo mi tek krenuli sa pripremama i da je u utakmici izrotirano dvadeset igrača poraz od kvalitetnijeg protivnika je i očekivan. Preostale dvije utakmice igraju se 28. veljače s NK Prigorje (Sveti Petar Orehovec) i 7. ožujka NK Sloboda (Gradec) – naglasio je Baričević.

 

Zdenko Brezarić

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime