Trener NK Vrbovca Dražen Biškup: „Vrlo dobra jesenska dionica Vrbovca!“

0
Komunalac add

Vrbovec je na kraju jesenskog dijela 3. HNL Središte u sezoni 2021./22. završio u gornjem dijelu tablice, na solidnom 6. mjestu, s osvojenih 27 bodova, dva boda manje od trećeplasirane momčadi Gaj Mače. Jesensku titulu je suvereno osvojio krapinski Zagorec s 42 boda, dok drugoplasirano Dugo Selo na svom kontu ima 35 bodova. Vrbovčani su u 17 utakmica ostvarili 8 pobjeda, doživjeli 6 poraza i u 3 utakmice odigrali neodlučeno uz gol razliku 27:27. Iako Vrbovec ima jedan od najboljih napada, isto tako ima i jednu od najporoznijih obrana u ligi. Jesenski start je započeo loše jer su Vrbovčani u Karlovcu odigrali loše i pretrpjeli najteži jesenski poraz u gradu na četiri rijeke, ali su u završnici na krilima pozitivne serije uspjeli napraviti rezultatski pomak.

Pregled prvenstvenih utakmica: 1. kolo 28.08., Karlovac 1919 – Vrbovec 6:0; 2. kolo, 04.09., Vrbovec – Segesta  4:1 (J. Colarić 4); 3. kolo 08.09., Vrbovec – Ravnice 1:0 (J. Colarić); 4. kolo 11.09., Vrbovec – Vrapče 2:1 (J. Colarić i D. Colarić); 5. kolo 19.09., Bistra – Vrbovec 4:0; 6. kolo 22.09. Vrbovec – Trnje 0:1; 7. kolo 25.09., HAŠK- Vrbovec 1:1 (D. Colarić); 8. kolo 02.10., Vrbovec – Zagorec 1:1 (D. Colarić); 9. kolo 06.10., Lukavec– Vrbovec 3:2(Babić i D. Colarić); 10. kolo 09.10., Vrbovec – Lučko 1:4 (D. Colarić); 11. kolo 16.10., Mladost Petrinja– Vrbovec 1:5 (J. Colarić 2, Slišković 2 i G. Tolić); 12. kolo 23.10.,  Vrbovec – Maksimir 3:0 (Nakić, D. Colarić, J. Colarić), 13 kolo 30.10., Ponikve – Vrbovec (D. Colarić); 14. kolo 06.11., Vrbovec– Dugo Selo 3:1 (J. Colarić 2, Slišković); 15. kolo13.11., Trešnjevka – Vrbovec 1:1 (Bubnjar); 16. kolo 21.11., Gaj Mače– Vrbovec 1:0; 17. kolo 27.11. Vrbovec – Kurilovec 2:1 (J.Colarić, Slišković).

Više od polovine golova postigli su braća Domagoj i Josip Colarić, ukupno 19. Prvi topnik Vrbovca je Josip Colarić (12), koji je ujedno i 3. strijelac lige. Slijedi Domagoj Colarić koji je u 7 navrata pogađao protivničke mreže. Josip Slišković je treći strijelac Vrbovca, on je postigao 4 zgoditka. Uz vrlo dobre prvenstvene igre i ostvarene rezultate, Vrbovec je doživio nepotrebnu blamažu u županijskom kupu jer je 29. rujna doživio neočekivani poraz od člana JŽNL-a Naftaša Ivanića 0:4. Ipak, sve u svemu vrbovečka družina predvođena kapetanom Marijom Ćosićem zabilježila je uspješni jesenski dio i mogu zadovoljno uživati u nadolazećim božićnim i novogodišnjim blagdanima.Osvrt na odigrani jesenski dio dao je trener Vrbovca Dražen Biškup, kojega su u Vrbovcu popularno nazvali Kardinal nakon što je uspio napraviti „nogometno čudo“ i sa seniorima izboriti ostanak u trećeligaškom društvu u prošlom prvenstvu:

Kako ocjenjujete jesenske rezultate Vrbovca?

Vrbovec je vrlo dobro odradio jesenski dio jer je osvojeno 27 bodova i stoga je bilo bitno protiv Kurilovca s pobjedničkim mentalitetom završiti prvu poludionicu. Jesmo li mogli postići veći bodovni učinak? Sigurno da jesmo jer smo kratki za barem 3 do 4 boda. Lučko nam je kod kuće kaznilo svaku našu pogrešku, a utakmice protiv Lukavca i u Maču ne želim komentirati jer je nogometna javnost obavještena što se sve zbivalo na tim utakmicama. U zagrebačkoj Grabi protiv Trešnjevke smo si sami krivi što nismo zabilježili pobjedu. Nema dvojbe da smo osvojili 30 bodova, onda bih mogao zaključiti da je polusezona bila odlična. Dakako, strši činjenica da smo plasirani u gornjem dijelu tablice, a nemamo pozitivnu gol razliku, pa u proljetnom dijelu moramo podignuti razini cijele momčadi na obrambenim zadaćama.

Može li se Vrbovec uključiti u borbu za Jedinstvenu treću nogometnu ligu?

Na početku ove sezone nije bio naglašen imperativ rezultata Vrbovca. Na startu jeseni bilo je naglašeno da klub odigra što bolju sezonu i da mlađi igrači steknu potrebno ligaško iskustvo, jer je to u tradiciji vrbovečke sredine. Prema tome Vrbovec se nalazi u dobroj poziciji i još uvijek ima mogućnosti uhvatiti u koštac s klubovima koji preferiraju plasman u Jedinstvenu treću ligu. Vrbovec ima dobru startnu poziciju na početku proljetnog dijela i dobar raspored. Stoga iz prikrajka gledamo svoju šansu jer će proljetni dio biti puno zanimljiviji i kvalitetniji pa će se morati uložiti maksimalni napor kako bi se osvajali bodovi. Jedinstvena treća liga je korak više u klupskom životu i razvoju mladih igrača. Zbog toga ima interesa u mnogim klubovima diljem Hrvatske da u idućem prvenstvu budu članovi novoformirane Jedinstvene treće lige, tim više jer se očekuje i potpora Hrvatskog nogometnog saveza. Vrbovec je izvrsno posložen u svim funkcionalnim segmentima kluba i pravo je zadovoljstvo raditi u takvoj sredini bogate nogometne tradicije u kojoj se na vrijeme podmiruju svi dogovori, brine o svojim obvezama i održava sportsku infrastrukturu. To je istodobno i odgovornost da i mi treneri i igrači ispunimo svoje obveze na najbolji mogući način.

Ima li na kraju jesenskog dijela kakvih igračkih promjena?

Momčad ostaje na okupu, što je odlično za klub jer je izvrsna atmosfera unutar momčadi u kojoj ima puno mlađih igrača.Vrbovčani su kvalitetna ekipa koja je ove godine povratila pobjednički mentalitet i sigurno ima još puno prostora za napredak jer su doživjeli životno sportsko iskustvo iz prošlog prvenstva kada su u zadnjem kolu spasili trećeligaški status. Prema tome, iskusili su svu nogometnu stvarnost.

Klub je do sada napustio jedino Antonio Režabek, kojem puno hvala na svemu što je učinio za NK Vrbovec. Sigurno da bi par kvalitetnih igrača podiglo i našu razinu igre te u konačnosti doprinijelo rezultatskom iskoraku. Međutim, dolazak kvalitetnih pojačanja svakako ovisi i o klupskim mogućnostima, ali i mogućnostima dobivanja potrebnih papira za prelazak u Vrbovec.

Biškup je na kraju naglasio kako je Vrbovec kvalitetna i karakterna momčad te očekuje da to potvrde u proljetnom dijelu na opću radost svih u klubu te svih vrbovečkih navijača i simpatizera. – Naši mlađi igrači svakom utakmicom sve više napreduju, ali to je ciklus sazrijevanja u trećeligaškog igrača. Uvijek je proljeće puno neizvjesnijei turbulentnije od jeseni jer se tada odlučuje o prvaku i tko ispada iz lige.U borbu za nove proljetne bodove krećemo 17. siječanja 2022. godine kada počinju zimske pripreme Vrbovca – zaključio je.

Zdenko Brezarić

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime